Τζιτζικώστας για τα διαθέσιμα των ΟΤΑ: Θα τα έδινα με κλειστά μάτια αν ήξερα πότε θα τα πάρω πίσω

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα κινδυνέψουν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων επειδή κάποιοι δεν θέλουν να βάλουν πλάτη» ανέφερε για την ΠΝΠ και τα διαθέσιμα των ΟΤΑ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προσθέτοντας ωστόσο «να ξέρουμε τι και πώς».

Όπως είπε, «προσωπικά ήμουν ξεκάθαρος ότι όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα» συμπληρώνοντας ότι «όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην προσπάθεια που βρίσκεται η χώρα, η οποία βρίσκεται σε δεινή θέση με αποκλειστική ευθύνη της

κυβέρνησης που πρέπει να απολογηθεί το πώς και το γιατί οδήγησε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση».

Ο Απ. Τζιτζικώστας ησμείωσε πως πρέπει «να βάλουμε όλοι πλάτη». «Το θέμα είναι να μην κάνουμε κάτι που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία το πρώτο επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας που είναι οι δήμοι και οι περιφέρειες. Ζητούμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό να πούμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας να προσφέρουμε στη χώρα χωρίς να προκληθεί όμως αυτός ο στραγγαλισμός που προκαλείται τώρα».

Τέλος, ο περιφερειάρχης ανέφερε πως έχει 100 εκατ. ευρώ διαθέσιμα αλλά είναι ονοματισμένα. «Το κάθε ευρώ έχει ταμπέλα για το πού πάει. Αν φύγουν και δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε.

«Αν μας έλεγαν δώστα για 15 μέρες και σε 1 μήνα θα τα πάρεις πίσω θα τα έδινα με κλειστά μάτια», είπε. «Φοβάμαι ότι η χώρα δεν κυβερνάται έχει επιλέξει μια τακτική βλέποντας και κάνοντας σε όλα τα επίπεδα. Άλλα λένε το πρωί άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ», δήλωσε.

Απόστολος ΤζιτζικώσταςΠΝΠδιαθέσιμα
Keywords
Τυχαία Θέματα