Τζέφρι Έπσταϊν: Αποκαλύψεις – βόμβα για τους εμπλεκόμενους στο πολύκροτο σκάνδαλο (videos)

Ομοσπονδιακή δικαστής στη Νέα Υόρκη έδωσε εντολή για δημοσιοποίηση των φερόμενων ως θυμάτων και φίλων του Τζέφρι Έπστάιν, για το πολύκροτο σκάνδαλο κακοποίησης ενηλίκων και ανηλίκων γυναικών.

Η δικαστής Λορέτα Α. Πρέσκα αποφάσισε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, κάποια από τα οποία είναι ήδη γνωστά, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο που συντάραξε ακόμα και το Μπάκιγχαμ.

Το σκάνδαλο άρχισε να ξετυλίγεται όταν η Αμερικανίδα Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρι υποστήριξε ότι ο Έπσταϊν την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ενώ ήταν ανήλικη,

με την βοήθεια μάλιστα της πρώην φίλης του Έπσταϊν, Τζισλέιν Μάξγουελ. Κατά του Έπσταϊν είχε ασκηθεί δίωξη το 2019 για τη δημιουργία κυκλώματος εκμετάλλευσης γυναικών, με δεκάδες θύματα, πολλά από τα οποία ανήλικα. Τα πρώτα ντοκουμέντα της υπόθεσης είχαν δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2019, λίγες μέρες πριν απαγχονιστεί στην φυλακή ο Επσταϊν, όπου βρισκόταν εν αναμονή της δίκη του με την κατηγορία του sex trafficking ενηλίκων και ανηλίκων.

Η αποκάλυψη των ονομάτων, σε λίγες μέρες, προκαλεί νέες ανησυχίες στο Μπάκιγχαμ, δεδομένου ότι η Τζιούφρι είχε κατηγορήσει και τον πρίγκιπα Άντριου, τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η δικαστής Λορέα Α.Πρέσκα, συγκεκριμένα έδωσε εντολή τη Δευτέρα να δοθούν στη δημοσιότητα έγγραφα της υπόθεσης, στα οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα 177 ατόμων που εμπλέκονται στο κύκλωμα που είχε στήσει ο παιδόφιλος Έπσταϊν. Μεταξύ των φίλων του ήταν ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι χάιδεψε στο στήθος την ανήλικη Τζιούφρι, την οποία γνώρισε στην έπαυλη του επιχειρηματία στη Νέα Υόρκη. Η δικαστής Λορέτα Πρέσκα δήλωσε ότι τα ονόματα των εμπλεκόμενων στο πολύκροτο σκάνδαλο πρέπει να αποκαλυφθούν, καθώς ορισμένα από αυτά έχουν έρθει ήδη στο φως της δημοσιότητας.

More than 170 of Jeffrey Epstein’s high-profile associates, recruiters and friends will reportedly be revealed at the start of 2024

The decision to release the names comes from a settled lawsuit involving Epstein’s former partner Ghislaine Maxwell pic.twitter.com/9pEtgdqSW7

Metro (@MetroUK) December 20, 2023

Στη λίστα αυτή βρίσκεται επίσης το όνομα της Χάλεϊ Ρόμπσον, που υποστήριξε ότι σε ηλικία 15 ετών βιάστηκε από τον Έπσταϊν και ο ατζέντης Ζαν Λικ Μπρινέλ, που έχει κατηγορηθεί για κακοποίηση νεαρών γυναικών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στη λίστα βρίσκονται επίσης τα ονόματα του Μάιλς και της Κάθι Αλεξάντερ, που ήταν διαχειριστές ιδιωτικού νησιού του Επσταϊν στην Καραϊβική και των εργαζόμενων σε αυτό.

Η εμπλοκή του ονόματος του πρίγκιπα Άντριου στο σκάνδαλο είχε ως συνέπεια να απολέσει τους στρατιωτικούς και βασιλικούς τίτλους ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος κατηγορήθηκε από την Βιρτζίνια Τζιούφρι για κακοποίηση ενώ ήταν ανήλικη. Η υπόθεση αυτή έκλεισε με εξωδικαστικό διακανονισμό, όταν ο πρίγκιπας Άντριου δέχτηκε να καταβάλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην Τζιούφρι.

NEW NewsNation on Jeffrey Epstein associates: “Many of those names that will come out are known and notable, including former Presidents"

pic.twitter.com/Ue4dvYH49Z

Insider Paper (@TheInsiderPaper) December 21, 2023

Διαβάστε επίσης:

Γκρέτσο: Ταξίδι στο ελληνικό χωριό, στην Ιταλία, όπου στήθηκε η πρώτη φάτνη από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης (videos/photos)

ΗΠΑ: Αφροαμερικανός πέρασε μισό αιώνα στη φυλακή για φόνο που δεν έκανε – Δικαιώθηκε 48 χρόνια μετά (photos/videos)

Πάτρα: Στον ανακριτή ο νοσηλευτής που κατηγορείται ότι βίασε 23χρονη ασθενή

Keywords
Τυχαία Θέματα