Τσίπρας στο Open: H λύση του «μακεδονικού» από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της κυβέρνησης

Πολιτική

Ως μια από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την επίλυση του Μακεδονικού, στην έναρξη της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο του Open TV.

«Πιστεύω ότι το θέμα της ΠΓΔΜ δεν είναι ένα θέμα που έχει διχάσει τελευταία την κοινή γνώμη αλλά ένα πρόβλημα άλυτο, βαρίδι στην εξωτερική πολιτική της χώρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε

ότι η συμφωνία, από τη στιγμή που θα κυρωθεί, δεν θα είναι δυνατόν να αλλάξει, αν αλλάξει η κυβέρνηση των Σκοπίων και αναλάβει ένας νέος «Γκρούεφσκι».

Επίσης, χαρακτήρισε ως «ανύπαρκτα» τα θέματα της γλώσσας και της εθνότητας που εγείρει η αντιπολίτευση, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον για αστάθεια στα βόρεια σύνορά της και για διάσπαση της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δύο φορές κάλεσα τους αρχηγούς των κομμάτων να συζητήσουμε το θέμα της ΠΓΔΜ, στο γραφείο μου. Δεν περίμενα ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα είχε αυτή τη συμπεριφορά με μοναδικό γνώμονα την εσωκομματική ισορροπία» και τον κατηγόρησε για υπαναχώρηση των αρχικών θέσεών του για μικροκομματικά οφέλη, μιλώντας για «αντιφατική συμπεριφορά» και «λαθροχειρία».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους απένταντι στην ιστορία και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποχρέωσε την ΠΓΔΜ να αλλάξει το σύνταγμά της και το όνομά της, ενώ υποστήριξε ότι υπαναχώρηση από τη συμφωνία των Πρεσπών θα σημαίνει ότι η χώρα θα ξεφτιλιστεί διεθνώς.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μόλις κυρωθεί από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ η συμφωνία και ολοκληρωθεί η διαδικασία, άμεσα να δοθεί το αποτέλεσμα στα κόμματα και τον ΠτΔ και θα αρχίσουν οι διαδικασίες στην Ελληνική Βουλή.

ΤσίπραςOpen TVΚυβέρνησηΑΝΕΛΚαμμένοςΜητσοτάκηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα