Τσίπρας: Όσοι ποντάρουν σε εκλογές ας παίξουν καλύτερα Λόττο

Λήξαν το θέμα με τον ΚοτζιάΠολιτική

Για την παραίτηση του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπτρας, στη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Όσοι ποντάρουν σε εκλογές ας παίξουν καλύτερα Λόττο», τόνισε και πρόσθεσε:

«Το θέμα αυτό για μένα έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια. Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πολλά πίσω του στο υπουργείο Εξωτερικών».

«Δεν ήταν απλά

ένας υπουργός και συνεργάτης μου , αλλά ήταν και ένα ανοιχτό βιβλίο. Θα έχω τη δυνατότητα να μπορώ να τον συμβουλεύομαι σε κρίσιμα θέματα στρατηγικής και πλέον βρίσκονται αποκλειστικά στα δικά μου τα χέρια», πρόσθεσε.

Την πρόταση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας έριξαν ξανά στο «τραπέζι» της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ισπανός ομόλογός του Πέδρο Σάντσεθ.

Όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας, «η εμβάθυνση της ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει και να είναι ουσιαστική και δημοκρατική. Ο Μάριο Ντράγκι παρουσίασε την θετική πορεία στην ανάπτυξη της ευρωζώνης, αλλά είπε ότι στο βάθος του ορίζοντα σκοτεινιάζει ο ουρανός. Άρα πρέπει να κάνουμε βήματα όταν θα έχει λιακάδα και όχι όταν θα βρέχει».

«Στην κατεύθυνση αυτή επαναφέραμε την πρόταση για τη δημιουργία ενός ταμείου για την καταπολέμηση της ανεργίας», επισήμανε.

Περισσότερα σε λίγο…

Αλέξης ΤσίπραςΝίκος ΚοτζιάςΒρυξέλλες.Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα