Τσίπρας: Η απόφαση να κλείσουν οι τράπεζες ήταν εκδικητική σε μία επιλογή της κυβέρνησης να ζητήσει τη λαϊκή ετυμηγορία – Ακούστε LIVE τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Στο Κόκκινο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», μιλάει ο πρωθυπουργός σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης. Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα LIVE, πατώντας ΕΔΩ

«Θα πρέπει να κάνουμε την αποτίμηση νηφάλια αλλά δεν θα πρέπει να μαστιγώνουμε τους εαυτούς μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό

Στο Κόκκινο.

«Στο τέλος της ημέρας εάν δούμε νηφάλια αυτή τη διαδρομή μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «επιχειρήσαμε σε δύσκολες συνθήκες να αναδείξουμε το δίκαιο ενός λαού».

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη γύρω από το ελληνικό ζήτημα διαμορφώνουν ένα τελείως διαφορετικό τοπίο στην Ευρώπη, «η Ευρώπη δεν είναι ίδια» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι δεν στήριξαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης στη δύσκολη διαπραγμάτευση. Το κόμμα είχε απόλυτη σύνδεση με τα κυβερνητικά όργανα. Και το κόμμα, αλλά και την κυβέρνηση, η κοινωνία, ο ελληνικός λαός τα ξεπέρασε, επισήμανε.

«Δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό ένα υγιεινό περίπατο, είχε γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, δεν είπαμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο, είπαμε ότι θα δώσουμε σκληρή μάχη. Δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό περίπατο στο δάσος, είχαμε ένα προγραμματικό πλαίσιο και ζητήσαμε εντολή να διαπραγματευθούμε σκληρά για να το εφαρμόσουμε υπό σκληρές συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είπε ο πρωθυπουργός, καταφέραμε να ψηφίσουμε ένα νόμο για την ανθρωπιστική κρίση και να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες της μνημονιακής πολιτικής. Ψηφίσαμε νόμο κόντρα στους θεσμούς για τις 100 δόσεις, αναφέρθηκε επίσης στο νόμο για την Ιθαγένεια την αποσυμφόρηση των φυλακών και όλα αυτά είπε σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον.

Για το δημοψήφισμα ο πρωθυπορυγός είπε ότι «δεν είχα άλλη επιλογή από το να πάω σε δημοψήφισμα. Ήταν μια επιλογή υψηλού ρίσκου. Ήταν όλοι απέναντί μας. Οι πιθανότητες να χάσουμε το δημοψήφισμα ήταν εξαιρετικά μεγάλες, δεδομένου ότι οι εταίροι οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα και αποφάσισαν το κλείσιμο των τραπεζών», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε «ήταν μονόδρομος γιατί μας έδιναν μια συμφωνία με δύσκολα -και κατά τη γνώμη μου- αχρείαστα μέτρα και δεν έδιναν καμία διέξοδο επιβίωσης».

«Πριν το δημοψήφισμα κάποιοι είχαν αναδείξει κλίμα πραξικοπήματος. Τώρα ορισμένοι επιχειρούν μία λαθροθηρία, ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε την έξοδο από το ευρώ» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Το βράδυ είπα την απόφασή μου στη Μέρκελ και τον Ολάντ και τους είπα ότι θα προτείνω να πουν όχι στο δημοψήφισμα και τους ζήτησα να πάμε ψύχραιμα και ήρεμα σε αυτό το δημοψήφισμα. Για να διεξαχθεί το δημοψήφισμα σε κλίμα ασφάλειας και με διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν». Η κ. Μέρκελ τόνισε ο πρωθυπουργός, του είπε ότι θα πει ότι το ερώτημα θα είναι ευρώ ή δραχμή, δεν τηρήθηκε η απόφαση είπε ο Αλέξης Τσίπρας, η απόφαση του eurogroup οδήγησε στην απόφαση της ΕΚΤ για κλείσιμο των τραπεζών. Η απόφαση να κλείσουν οι τράπεζες ήταν εκδικητική σε μία επιλογή της κυβέρνησης να ζητήσει τη λαϊκή ετυμηγορία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. το δημοψήφισμα έκανε την Ελλάδα το κέντρο του πλανήτη, ήταν ένα δημοωήφισμα κόντρα σε θεούς και δαίμονες, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Α.ΤσίπραςliveσυνέντευξηραδιόφωνοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα