Τσίπρας: Εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής αναφορικά με τα σκάνδαλα στην Υγεία θα καταθέσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ το προσεχές διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, κατά τη δευτερολογία του στο πλαίσιο

απάντησης σε ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Αναφερόμενος στα σκάνδαλα όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Ερρίκος Ντυνάν και της Novartis για τα οποία πυκνώνουν τα δημοσιεύματα και οι αποκαλύψεις το τελευταίο διάστημα και σχηματίζονται δικογραφίες διαβεβαίωσε πως είναι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να μην αφήσει να πέσει ούτε καρφίτσα, και πως το «παρτυ» των προηγούμενων ετών θε έρθει στην επιφάνεια μέχρι το τελευταίο δεκαδικό ψηφίο και οι ευθύνες όπου υπάρχουν θα αποδοθούν. Προανήγγειλε μάλιστα εκ νέου την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών καθώς όπως είπε, δεν μας ενδιαφέρει το ζήτημα της παραγραφής (την οποία επικαλούνται πρώην υπουργοί Υγείας), είναι ένας άδικος νόμος και πρέπει ν’ αλλάξει». Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του δεν επιζητεί τη ρεβάνς αλλά την απόδοση δικαιοσύνης για τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων στην Υγεία. Στο σημείο αυτό προανήγγειλε την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής υπογραμμίζοντας «θα διαλευκάνουμε όλες τις σκοτεινές υποθέσεις να μην μείνει τίποτε στη σκιά».

Κατά την πρωτολογία και τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει καταφέρει εν μέσω κρίσης όχι μόνο να εξορθολογίσει αλλά και να αναβαθμίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όταν επί προηγούμενων κυβερνήσεων κυριάρχησαν τα φαινόμενα διαφθοράς και πλουτισμού.

Μεταξύ άλλων κατήγγειλε ότι πριν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στη Υγεία και ειδικά σε τομείς όπως η φαρμακευτική δαπάνη, γινόταν «πάρτυ» καθώς και πως γενικότερα, στα δημόσια νοσοκομεία υπήρχαν δίκτυα αλληλοεξυπηρετήσεων από κομματάρχες και κολλητού υπουργών που αντάλλασαν υπηρεσίες έναντι ψήφων.

Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θα επαναφέρει τις εργολαβίες στις υπηρεσίες καθαρισμού, οι οποίες όπως είπε επιβαρύνουν το δημόσιο κατά 20% προσφέροντας τις ίδιες ή και χειρότερες υπηρεσίες.

Ώρα του ΠρωθυπουργούΑλέξης ΤσίπραςΕξεταστικήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα