Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω μας τους καταστροφολόγους που μας έβαλαν στα μνημόνια (Live)

Τέλος στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματοςΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τα καλά νέα ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοζάνη ο πρωθυπουργός, δηλαδή με την είδηση του τερματισμού της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος που ανακοινώθηκε το μεσημέρι.

«Πριν λίγες μόλις ώρες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ανακοίνωσε τον τερματισμό της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια εξαιρετική είδηση με ιδιαίτερο συμβολισμό» είπε ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε ότι στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα μπήκε το 2009, λίγο πριν μπει στα μνημόνια, με έλλειμμα τότε 15,1% του ΑΕΠ», ενώ «σήμερα καταφέρνουμε να γυρίσουμε την Ελλάδα στη κανονικότητα των χωρών με έλλειμα κάτω του 3% και βγαίνουμε από τη λίστα των χωρών που αποτελούν ειδική περίπτωση, με έλλειμμα μόλις 1,2% για το 2017 και πρόβλεψη για πλεόνασμα 0,6% το 2018».

Πρόκειται, συμπλήρωσε, για ακόμα ένα καθοριστικό βήμα για την οριστική μας έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία που επιβεβαιώνει την σταθερή μας πορεία και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Αφήνοντας αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις τόνισε πως η κυβέρνηση αφήνει πίσω τους καταστροφολόγους και τους κινδυνολόγους «που έκαναν πολιτική με ελλείμματα της τάξης του 15% και παρόλα αυτά κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να τα σπαταλάνε δίχως να αφήσουν πίσω τους κοινωνικό κράτος, δημόσιες υποδομές, μια στοιχειώδη αναπτυξιακή ραχοκοκκαλιά για την ελληνική οικονομία».

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στην Κοζάνη:

Αλέξης ΤσίπραςΚοζάνηομιλίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα