Τσίπρας - Σουλτς: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα, η αξιολόγηση να κλείσει άμεσα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινός τόπος επί της ουσίας και επί της διαδικασίας διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η ελληνική πλευρά δηλώνει ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνάντησης και του γεύματος εργασίας που ακολούθησε.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αποδέχθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα, ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

lang="el" dir="ltr" xml:lang="el">Συνάντηση με τον πρόεδρο Σουλτς, με τον οποίο έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη. 1/2 pic.twitter.com/3UFWsjhDtJ

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 14, 2016

Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας. 2/2

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 14, 2016

Στο πλαίσιο του διπλωματικού μαραθωνίου που έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός το απόγευμα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος 'Αξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Χθες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο Παρίσι με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, με κοινή εκτίμηση να είναι πως η συμφωνία για την αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα και κατά ένα μέρος, Τσίπρας και Ολάντ είχαν συνομιλία τετ-α-τετ, χωρίς την παρουσία των συμβούλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το tweet του Τσίπρα για τη συνάντηση με Ολάντ

Με ανάρτηση στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε το αποτέλεσμα της επίσκεψής του στη Γαλλία και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Χώρας.

«Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών» τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας την ικανοποίηση με την οποία αναχώρησε από τη «φίλη της Ελλάδας» Γαλλία, όπου χθες το βράδυ είχε συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter: «Αναχωρήσαμε από τη φίλη της Ελλάδας, Γαλλία, με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών».

Αναχωρήσαμε από την φίλη της Ελλάδας, Γαλλία με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών pic.twitter.com/NXWDT92b2t

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 14, 2016

ΤσίπραςΤσίπρας Ολάντσυνάντηση Τσίπρα ΣούλτςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Τσίπρας - Σουλτς,tsipras - soults