Τσακαλώτος: Στόχος ο «καθαρός διάδρομος» για το χρέος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις «βάσιμες ελπίδες» του για μια «βιώσιμη λύση» στο ζήτημα του χρέους μέχρι το τέλος του χρόνου εξέφρασε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε μια λύση για το χρέος που θα δημιουργήσει τον καθαρό διάδρομο» προκειμένου να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων, είπε ο υπουργός Οικονομικών στην συνεδρίαση της υποεπιτροπής

για το χρέος, εμφανιζόμενος πιο αισιόδοξος για το ζήτημα του χρέους σε σχέση με την θέση που είχε διατυπώσει στην ίδια επιτροπή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης πριν από λίγο καιρό.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως «θα είναι ανησυχητικό για όλους μας αν κλωτσήσουν την απόφαση» και πως «αν δεν παρθεί η πολιτική απόφαση και κλωτσήσουν τον τενεκέ για 1-2 χρόνια, ένας επενδυτής θα περιμένει δύο χρόνια για να πάρει την απόφασή του». Σύμφωνα με τον ίδιο «ο βασικός στόχος είναι ο καθαρός διάδρομος, θα μας δώσει ανάσα για τα επόμενα χρόνια για να αυξηθούν οι επενδύσεις» και ανέφερε πως μόλις κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θα αποφασιστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. «Το χειρότερο είναι να μην δημιουργηθεί αυτός ο καθαρός διάδρομος», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας πως «εμείς ζητάμε έναν καθαρό διάδρομο που οι επενδυτές θα ξέρουν ότι για τα επόμενα 10 χρόνια η Ελλάδα είναι άνετη με τις επενδυτικές της ανάγκες».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους συνολικά στην Ευρώπη και με τις διαφορετικές «φωνές» που ακούγονται για το ζήτημα από τον ευρωπαϊκό νότο μέχρι τον ευρωπαϊκό βορρά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθυνόμενος προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε πως μπορεί να ανοίξει η συγκεκριμένη συζήτηση λέγοντας να βάλουμε στο τραπέζι «τις απόψεις σας για το που πάει η Ευρωζώνη, πως πρέπει να βελτιωθεί, αν μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει σε μια τέτοια Ευρωζώνη και αν δεν μπορεί τι χρειάζεται να γίνει».

ΤσακαλώτοςΒουλήχρέοςΕυρωζώνηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα