Τσακαλώτος: Δεν με ενδιαφέρει η τεχνική λύση - Με ενδιαφέρει η κατάληξη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε να εκτιμήσει ότι με το Πάσχα θα υπάρξει ανάσταση της οικονομίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε στη Βουλή περισσότερο συγκρατημένος, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Δεν θα σας

πω ημερομηνία γιατί καλλιεργούνται προσδοκίες και μετά έχουμε απογοητεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά το χάσμα που υπάρχει με το ΔΝΤ αν και προσπάθησε να μεταδώσει έναν «αέρα αισιοδοξίας» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

«Δεν με ενδιαφέρει η τεχνική λύση. Με ενδιαφέρει η κατάληξη», σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Νομίζω ότι λίγοι θέλουν πια την αποτυχία. Μια εβδομάδα μετά τη λύση θα βγουν στους Finacial Times και θα πουν ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα κλωτσήσουν τον τενεκέ. Επιδιώκουμε μια λύση που να λέει ότι η χώρα άλλαξε σελίδα», απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που μιλούν για «σαλαμοποίηση» της αξιολόγησης.

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το Ταμείο «κρατά μια πολύ σκληρή στάση» καθώς, όπως είπε, «πιέζει εμάς να πάρουμε περισσότερα μέτρα και τους ευρωπαίους να μεριμνήσουν για το χρέος». Σημείωσε μάλιστα ότι το ΔΝΤ πιέζει για περικοπές στις συντάξεις αφού «θεωρεί ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν για να φτάσουμε στο 3,8% πλεόνασμα». Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι «αδιανόητο να θεωρούν ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν όταν η συμφωνία καλοκαιριού ήταν με προβλέψεις για ανάπτυξη πολύ χαμηλότερες από αυτές που προέκυψαν».

Η καθυστέρηση επιστροφής των Θεσμών προκαλεί προβλήματα παραδέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνιζοντας παράλληλα ότι «είμαι πεισμένος ότι οι παίχτες που θέλουν αυτή στιγμή λύση είναι περισσότεροι από αυτούς που δεν θέλουν λύση. Σε ένα λογικό κόσμο δεν πρέπει να είναι μακριά η λύση. Ελπίζω να επιβεβαιωθεί ότι ζούμε σε λογικό κόσμο», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Ευκλείδης ΤσακαλώτοςαξιολόγησηΔΝΤHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα