Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία - Τραυματίστηκε φρουρός

ΕΛΛAΔΑ

Επίθεση με χειροβομβίδα κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία. Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, με αποτέλεσμα από θραύσματα να τραυματιστεί ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός.

Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Στο σημείο έσπευσαν

αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, από το ύψος της οδού Σέκερη στην Βασιλίσσης Σοφίας και από το ύψος της οδού Κανάρη στην Ακαδημίας.

Επιτόπου έσπευσαν πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που περισυλλέγουν στοιχεία.

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για την περισυλλογή υπολειμμάτων του μηχανισμού, καθώς και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Πριν από λίγο, βρέθηκε μοτοσικλέτα στην περιοχή των Εξαρχείων, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, είναι κλεμμένη και ερευνάται αν πρόκειται για τη μοτοσικλέτα των δραστών.

Σημειώνεται ότι η γαλλική πρεσβεία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βουλή σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της πρωτεύουσας και μάλιστα η επίθεση σημειώνεται μόλις 5 ημέρες πριν την άφιξη στην Αθήνα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και ενώ σύμφωνα με την αστυνομία η ΑΘήνα έχει μετατραπεί σε φρούριο με περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς να είναι σε επιφυλακή.

Πάντως και μια μέρα πριν την επίσκεψη στην Αθήνα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, το 2014 είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση με στόχο το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας.

Επιπλέον δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται χειροβομβίδα σε τρομοκρατική επίθεση.

Επίθεση με χειροβομβίδα έχει πραγματοποιήσει η Σέχτα Επαναστατών τον Φεβρουάριο του 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Ήταν τότε η πρώτη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης και η χειροβομβίδα δεν είχε σκάσει.

Χειροβομβίδες έχει χρησιμοποιήσει και ο Επαναστατικός Αγώνας και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη το 2007 στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Περισσού και η δεύτερη το 2009 στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής.

επίθεσηχειροβομβίδαγαλλική πρεσβείαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα