Τρεις χώρες συνιστούν στους πολίτες τους να μην ταξιδέψουν στις ΗΠΑ λόγω της αστυνομικής βίας

ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις χώρες έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες τους να παραμένουν σε επιφυλακή όταν επισκέπτονται πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, στις οποίες λαμβάνουν χώρα βίαιες διαδηλώσεις που προκλήθηκαν ύστερα από μια σειρά περιστατικών αστυνομικής βίας κατά Αφροαμερικανών.

Οι Η.Π.Α. είναι πλέον η "πηγή ανησυχίας" για ξένες κυβερνήσεις στη Μέση Ανατολή και στην Καραϊβική, καθώς διαδηλωτές κινητοποιήθηκαν σε

διάφορες πόλεις τις χώρας όλο το σαββατοκύριακο, αφού η αστυνομία σκότωσε Αφροαμερικανούς πολίτες στην Λουιζιάνα και την Μινεσότα.

Οι διαδηλώσεις έχουν οδηγήσει σε πλήθος συλλήψεων, συμπλοκών και τραυματισμών, καθώς έλαβαν χώρα μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών. Ένταση υπάρχει επίσης στις Η.Π.Α. μετά την εκτέλεση 5 αστυνομικών την Πέμπτη από Αφροαμερικανό, κατά την διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας.

Η πρεσβεία των Η.Π.Α. στο Μπαχρεϊν, ένα μικρό κράτος της Μέσης Ανατολής, την Κυριακή προειδοποίησε τους πολίτες μέσω twitter να «προσέχουν τις διαδηλώσεις και τις πολυσύχναστες περιοχές στις Η.Π.Α.»

Οι Μπαχάμες, μια χώρα της Καραϊβικής όπου οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους αφρικανικής καταγωγής, την Παρασκευή προειδοποίησε τους πολίτες της να είναι προσεκτικοί όταν επισκέπτονται τις πόλεις των Η.Π.Α. που κλονίζονται από «εκτελέσεις νεαρών Αφροαμερικανών από αστυνομικούς».

«Συγκεκριμένα, οι νεαροί άντρες ζητούνται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις πληγείσες περιοχές με τις αλληλεπιδράσεις τους με την αστυνομία. Μην είστε συγκρουσιακοί και συνεργαστείτε», συμβούλεψε το υπουργείο εξωτερικών της χώρας.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προέτρεψαν τους μαθητές και τους πολίτες να είναι και αυτοί προσεκτικοί, χρησιμοποιώντας την ίδια γλώσσα που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των Η.Π.Α. όταν αναφέρετε σε χώρες που έχουν πέσει θύματα εξτρεμιστικών επιθέσεων.

«Παρακαλώ να είστε γνώστες του άμεσου περιβάλλοντος και να αποφεύγετε συνωστισμένες περιοχές όταν είναι εφικτό», συμβούλεψε η πρεσβεία των Εμιράτων σε μια δήλωση που προέτρεπε τους ανθρώπους να μείνουν μακριά από οποιαδήποτε διαδήλωση στις Η.Π.Α. «Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διάρκεια μεγάλων φεστιβάλ και εκδηλώσεων, να είστε σε επιφυλακή και μείνετε ασφαλείς».

Τον Ιούλιο και μόνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχει εκδώσει ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για το Μπαγκλαντές, την Βενεζουέλα, το Ιράκ και το Μάλι.

Την Κυριακή, τουρίστες στην πολυσύχναστη Τάιμ Σκουέρ της Νέας Υόρκης είπαν ότι ήταν νευρικοί για την ένταση και τα πρόσφατα βίαια περιστατικά στην Αμερική.

«Δεν μου αρέσει να είμαι σε συνωστισμένες περιοχές πλέον», δήλωσε η Ελεανόρ Φαϊρμπράδερ, η οποία επισκεπτόταν την χώρα από την Ιρλανδία.

Η.Π.Α.Αμερικήταξιδιωτικές οδηγίεςτρεις χώρεςπροειδοποίησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα