Τουσκ προς Μέι: Αρχίστε άμεσα τη διαδικασία για Brexit

ΚΟΣΜΟΣ

Την πρώτη του επίσκεψη στη Βρετανία μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ωστόσο φρόντισε να κάνει τις προθέσεις τους γνωστές από νωρίς.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι «η μπάλα είναι πλέον στα χέρια της

Βρετανίας, ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις (σ.σ. για το Brexit). Ο στόχος μας είναι να έχουμε τη στενότερη δυνατή σχέση Ε.Ε.-Βρετανίας. Είναι προς το συμφέρον όλων οι διαπραγματεύσεις να αρχίσουν άμεσα».

Our goal to establish closest possible EU-UK relations. Ball in UK court to start negotiations. In everybody's best interest to start asap

— Donald Tusk (@eucopresident) 8 September 2016

Δήλωσε δε ότι θα συζητήσει με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι τη διαδικασία για το Brexit πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Μπρατισλάβας, στην οποία δεν θα συμμετάσχει η Βρετανία.

Από την πλευρά της Μέι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «φιλικό» κλίμα και ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι επιθυμεί μια «στρωτή» διαδικασία εξόδου και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις Βρετανίας-Ε.Ε. μετά το Brexit.

BrexitΤουσκΜέιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα