Τούρκος αξιωματικός στο Spiegel: Πιστεύαμε ότι η Ελλάδα θα μας προστατεύσει - Κινδυνεύουμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη στο περιοδικό "Der Spiegel" έδωσε ο Φεριντούν Τσομπάν, ένας από τους τρεις Τούρκους αξιωματικούς που πρόκειται να εκδοθούν στην Τουρκία.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, ο 36χρονος Φεριντούν Τσομπάν σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, δηλώνει: "Ήμασταν όλοι εμβρόντητοι. Διότι την ίδια εβδομάδα άλλοι δικαστές του ίδιου δικαστηρίου είχαν απορρίψει το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία των υπολοίπων πέντε της ομάδας μας".

Μάλιστα, ο Τούρκος στρατιωτικός

εκφράζει φόβους για τη ζωή του μετά την απόφαση: "Είμαι σε κίνδυνο. Είμαστε όλοι σε κίνδυνο. Ήρθαμε στην Ελλάδα, επειδή η χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Νομίζαμε ότι θα μας προστατεύσουν. Φοβόμαστε επίσης ότι στην Τουρκία θα καταπατηθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά μας. Θα πρέπει να το αντιληφθούν αυτό η Γερμανία, η Ελλάδα και όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη".

Σε ερώτηση σχετικά με την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα, ο Φεριντούν Τσομπάν απαντά: "Δεν κάναμε τίποτα λάθος. Δεν κάναμε τίποτα παράνομο. Όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά σε όλη μας τη ζωή και τη σταδιοδρομία μας ως αξιωματικοί. Δεν είμαστε ένοχοι. Έχουμε σώσει εκατοντάδες ανθρώπους και δεν έχουμε καμία σχέση με το πραξικόπημα. Είπαμε στο δικαστήριο ότι είμαστε μια ομάδα διάσωσης. Κατά τη διάρκεια των ταραχών φύγαμε επειδή φοβηθήκαμε. Ουδεμία σχέση είχαμε με το πραξικόπημα".

Η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρεοπαγιτών που θα κληθούν να απαντήσουν για την έκδοση ή μη και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

συνέντευξητούρκοι αξιωματικοίπραξικόπημαΕλλάδαΔικαιοσύνη'Αρειος ΠάγοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα