Τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν ρωσικό αεροσκάφος στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία - Πολύ σοβαρό περιστατικό το χαρακτηρίζει η Ρωσία (Video-Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας.

Επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού στρατού αναφέρει ότι ένα πολεμικό αεροσκάφος κατερρίφθη κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, γιατί παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι πιλότοι του αεροσκάφους προειδοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 φορές σε διάστημα 5 λεπτών.

Δύο τουρκικά f-16 που περιπολούσαν στην περιοχή εμπλέκονται στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Το τουρκικό επιτελείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος ρωσικής κατασκευής SU-24.

Ρωσικό το αεροσκάφος

Για «πολύ σοβαρό περιστατικό» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανέφερε ότι το αεροπλάνο που κατερρίφθη είναι ρωσικό και δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών πρακτορείων, πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, αναφέρουν ότι μπορούν να αποδείξουν ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη βρισκόταν σε συριακό εναέριο χώρο καθ΄ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, στην περιοχή που έπεσε το αεροπλάνο βρίσκεται ρωσικό ελικόπτερο και διεξάγει έρευνα για την ανεύρεση των δύο πιλότων που εκτοξεύθηκαν από το αεροπλάνο.

Σημειώνεται ότι η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους συνέβη μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ στην τουρκική πρωτεύουσα.

Την Τετάρτη πρόκειται να αρχίσουν οι επαφές Λαβρόφ, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έλθει απόψε το βράδυ στην Τουρκία. Βασικό θέμα της ατζέντας είναι οι εξελίξεις στη Συρία.

Τηλεοπτικός σταθμός της Τουρκίας μετέδωσε πλάνα από τους δύο πιλότους του αεροσκάφους που κατερρίφθη να πέφτουν με αλεξίπτωτο.

Düşen uçağın pilotları paraşütle böyle atladı https://t.co/SKKeP4vG13 pic.twitter.com/3nOmKbuwlH

NTV (@ntv) November 24, 2015

ΤουρκίαΣυρίακατάρριψη αεροπλάνουΡωσίαHas video:
Keywords
Αναζητήσεις
ρωσικο αεροπλανο
Τυχαία Θέματα