Το Βερολίνο ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής ψήφισε σήμερα υπέρ της εκταμίευσης της επόμενης δόσης της βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προς την Ελλάδα, δήλωσαν Γερμανοί βουλευτές.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή δεν είχε αντιρρήσεις για την αποδέσμευση πιστώσεων ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο Εκαρτ Ρέμπεργκ. Την απόφαση επιβεβαίωσε και άλλος Γερμανός βουλευτής.

«Πράσινο φως» από το Euro

Working Group

Η απόφαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερμανικής βουλής, έρχεται σε συνέχεια του χθεσινού Euro Working Group στο Ελσίνκι, το οποίο έδωσε το «πράσινο φως» προς τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Αυτό ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, σύμφωνα επίσης με τους οποίους, το επόμενο βήμα είναι η έγκριση από τα πέντε ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Στη συνέχεια, η οριστική έγκριση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που θα συνεδριάσει στις 16 Ιουνίου (κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup/Ecofin) στο Λουξεμβούργο. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα βρίσκεται στα δημόσια ταμεία αμέσως μετά, και πάντως νωρίτερα από το βρετανικό δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) που συνεδρίασε την Πέμπτη στο Ελσίνκι επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

Γερμανίαέγκριση εκταμίευσης δόσηςαξιολόγησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα