Το τουρκικό κοινωνικό δράμα “Cold of Kalandar” ο μεγάλος νικητής στα 10α κινηματογραφικά βραβεία APSA

ΚΟΣΜΟΣ

Στην τελετή απονομής στη Βρισβάνη της Αυστραλίας το «Cold of Kalandar» πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας, καθώς επίσης και το βραβείο επιτεύγματος στην κινηματογραφία. Είναι η δεύτερη φορά που μία τουρκική ταινία διακρίνεται με το πρώτο βραβείο στα κινηματογραφικά βραβεία Ασίας – Ειρηνικού, μετά το 2012 όταν βραβεύθηκε η ελληνο-τουρκική συμπαραγωγή «Beyond the Hill». Η ταινία «Cold of Calandar» είναι μία αυστηρή κοινωνική κριτική και μια εικόνα της εξαθλίωσης και της απελπισίας που απέχει πολύ από την εικόνα της οικονομικής υπερδύναμης, την οποία ο συντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας,

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη στιγμή, προσπαθεί να παρουσιάσει, αναφέρει το Variety.com. Η ταινία, που είναι η τουρκική υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τόκιο πριν από 13 μήνες και κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.

Η κοινωνική κριτική ήταν κοινό θέμα σε όλες υποψήφιες ταινίες και στις βραβευμένες. Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον δημιουργό της ταινίας «Δεν είμαι η Μαντάμ Μποβαρύ», του Φενγκ Ξιάογιαννγκ. Η ταινία που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι μια πικρή σάτιρα για δικαστικό σύστημα της Κίνας. Το βραβείο APSA Unesco – Διαφορετικότητα δόθηκε στο «The Dark Wind», ένα δράμα για τη δίωξη της εθνοθρησκευτικής ομάδας Γεζίντι που προσπαθούν να ζήσουν κάτω από τη σκιά του “Ισλαμικού Κράτους” ISIS. «Είναι μία υπέροχη ταινία, αλλά πολύ θλιβερή. Δεν είχα καταλάβει μέχρι τώρα το ζήτημα των Γεζίντι και με το βραβείο επιδιώκουμε να φωτίσουμε περισσότερο αυτόν τον κόσμο και να επικεντρώσουμε την προσοχή σε αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε ο βετεράνος παραγωγός και μέλος της κριτικής επιτροπής Νανσούν Σι.

Ο Ινδός ηθοποιός, Μανόι Βαϊπαγί κέρδισε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας για τον ρόλο του στην ταινία «Aligarh» όπου υποδύεται έναν καθηγητή πανεπιστημίου που απολύεται λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας έλαβε η Ασμίνε Κίλιπ , από τις Φιλιππίνες, για την ταινία «Ordinary People» .

Ειδική μνεία δόθηκε στον Ινδό ηθοποιό Ναουαζουντίν Σιντικουί για την ερμηνεία του στην ταινία του Ανουράγκ Κασιάπ «Psycho Raman». Το βραβείο καλύτερης νεανικής ταινίας πήρε το κορεατικό φιλμ «Τhe World of Us (Woorideul)», το βραβείο καλύτερου σεναρίου πήρε η ιαπωνική ταινία «Happy Hour» των Ριουσίκε Χαμαγκούτσι , Ταντάσι Νοχάρα και Τομογιούκι Τακαχάσι.

Τα κινηματογραφικά βραβεία Ασίας-Ειρηνικού (APSA) είναι μία διεθνής πολιτιστική πρωτοβουλία του δημοτικού συμβουλίου της Βρισβάνης που τιμά και προβάλλει ταινίες, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και τους πολιτισμούς στην περιοχής Ασίας-Ειρηνικού. Ταυτόχρονα υλοποιεί τους στόχους της Unesco για την προώθηση και διατήρηση των αντίστοιχων πολιτισμών μέσων των ταινιών.Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε ,προχθές, στο αμφιθέατρο εντός του Συνεδριακού Κέντρου της Βρισβάνης και περιλάμβανε χορωδιακά τραγούδια, προβολές και πολύ επισημότητα. Οι τιμητικοί τίτλοι, τα βραβεία και τα ονόματα των χωρών ακούστηκαν ολοκληρωμένα.

Cold of Kalandarκινηματογραφικά βραβεία Ασίας – Ειρηνικούυποψηφιότητα ΌσκαρHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα