Το θέατρο του παραλόγου στις Βρυξέλλες – Τελικά ΔΕΝ είναι στο σκίτσο ο δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ανατροπή στις έρευνες για τους συνεργούς των βομβιστών αυτοκτονίας που αιματοκύλησαν την Τρίτη τις Βρυξέλλες.

Ενώ από το πρωί έχει δοθεί στη δημοσιότητα στο Βέλγιο ένα σκίτσο με τον φερόμενο συνεργάτη του μακελάρη του μετρό, τελικά η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε πως το σκίτσο δεν είναι (!) ο δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό.

Η ανακοίνωση της

βελγικής εισαγγελίας έρχεται να επιβεβαιώσει την αίσθηση που υπάρχει εδώ και μέρες πως στις Βρυξέλλες οι τοπικές αρχές τα έχουν κάνει λίγο «σαλάτα», καθώς εκ του αποτελέσματος κρίνεται πως δεν γίνεται σωστή διαχείριση των (πάρα πολλών) πληροφοριών που προκύπτουν.

Χαρακτηριστική στην ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας είναι η αναφορά πως καταλαβαίνει την ανάγκη για πληροφόρηση και επιμένει στην ανάγκη να δημοσιεύονται μόνο επιβεβαιωμένες πληροφορίες που δεν βλάπτουν την εξέλιξη των ερευνών.

Attentats de #Bruxelles: un «faux» portrait-robot circule dans la pressehttps://t.co/u5pAeiks0R pic.twitter.com/R8KicPINSd

— Le Soir (@lesoir) March 24, 2016

Ο Μπακράουι είχε νοικιάσει κρησφύγετο για τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι

Στον καταιγισμό των πληροφοριών, ήρθε να προστεθεί κι αυτή που αναφέρει ότι ο Χαλίντ αλ Μπακράουι, που ανατινάχθηκε την Τρίτη στο μετρό των Βρυξελλών, καταζητείτο στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, είχε νοικιάσει με πλαστό όνομα κατοικία στο Σαρλερουά, που χρησιμοποιήθηκε από ορισμένους από τους δράστες στις 13 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η βελγική εισαγγελία.

Ο Μπακράουι ήταν στόχος από τις 11 Δεκεμβρίου δύο ενταλμάτων σύλληψης, ενός διεθνούς και ενός ευρωπαϊκού, που είχαν εκδώσει δικαστές του Παρισιού, οι οποίοι ερευνούν τις επιθέσεις αυτές που προκάλεσαν 130 θανάτους στο Παρίσι και στο Σεν Ντενί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΒρυξέλλεςσκίτσοτρομοκρατίαεπιθέσειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα