Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή-Λείπουν οι υπογράφες Καμμένου και Λαφαζάνη (Pdf)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την επισήμανση να συζητηθεί ως κατεπείγον καθώς «συναρτάται άμεσα με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη σύναψη δανειακής σύμβασης της ελληνικής κυβέρνησης με τον ΕυρωπαΪκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) που ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015», ζητά η κυβέρνηση να εισαχθεί και να συζητηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής το σχέδιο νόμου που κατέθεσε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση προτείνει τη κατεπείγουσα διαδικασία σύμφωνα με τα άρθρα 74 παρ. 2 και 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής.

Επί

της ουσίας πρόκειται για ένα κείμενο 13 σελίδων, γραμμένο στα αγγλικά, το οποίο έφτασε στη Βουλή, συνοδευόμενο από επιστολή του πρωθυπουργού, περιλαμβάνει αιτιολογική έκθεση ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν φέρει τις υπογραφές του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Πάνου Καμμένου αλλά και του Αλέξη Τσίπρα (για τον οποίο δεν είναι σίγουρο αν χρειάζεται)

Το μοναδικό άρθρο που περιέχει το σχέδιο νόμου, το «Άρθρον Μόνον» όπως ονομάζεται, αναφέρει:

«Εν όψει της κατατεθείσας από την ελληνική κυβέρνηση αίτησης δανείου προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM και στο πλαίσιο του σχεδίου των μεταρρυθμίσεων για την Ελληνική οικονομία και των όρων για την δημοσιονομική πολιτική της χώρας που κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων, η Βουλή των Ελλήνων εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ως αναπληρωτή του, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Επικρατείας, να διαπραγματευτούν με τους ομολόγους τους τους τελικούς όρους της συμφωνίας για να συνάψουν σύμβαση με τον ESM για τη χρηματοδότηση του Δημόσιου Χρέους για τη περίοδο 2015-2018 και τη διαπραγμάτευση λήψης μέτρων για τη βιωσιμότητα και εξυπηρετησιμότητα του μακροπρόθεσμου χρέους. Η ισχύς του παρόντος αρχίζει με τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Βουλήσχέδιο νόμουπρότασηθεσμοίδιαπραγμάτευσηFiles: Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην ΒουλήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα