Το Σάββατο η κηδεία του εφοπλιστή που αυτοκτόνησε στη Βούλα – Ποιος ήταν ο Ιμάντ Ζέιν

Τις λεπτομέρειες της κηδείας του εφοπλιστή Ιμάντ Ζέιν, που έδωσε τέλος στη ζωή του την Πέμπτη μέσα στο σπίτι του στη Βούλα, ανακοίνωσε η οικογένεια του εκλιπόντος.

Η κηδεία του εφοπλιστή θα τελεστεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Στην ανακοίνωση των οικείων του εκλιπόντος αναφέρεται: «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Ιμάντ Ζέιν στις 2 Νοεμβρίου 2023. Προσευχόμαστε ο Αλλάχ να χαρίσει

στην ψυχή του αιώνια ειρήνη και παρηγοριά στη μετά θάνατον ζωή. Η τελετή, σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2023 στο Al Salam Mosque στο Νέο Κόσμο στις 12:00.

Θα ακολουθήσει η τελετή ταφής, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου – Βούλας στις στις 14:00. Μετά το πέρας της τελετής θα παρατεθεί γεύμα στη μνήμη του στις Αλκυονίδες».

Ποιος ήταν ο Ιμάντ Ζέιν

Ο Ιμάντ Ζέιν με την πρώην σύζυγό του και μαζί με τον αδελφό του και τη σύζυγό του είχαν ιδρύσει τη ναυτιλιακή με την επωνυμία Naftomar.

Όταν χώρισε με τη Λούλου Ζέι, ο Ιμάντ Ζέιν παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, μια Ελληνίδα, με την οποία απέκτησαν δίδυμα.

Η Naftamar, στο σημείωμα στον ιστότοπό της αναφέρει:

«Από την ίδρυσή της στη Βηρυτό του Λιβάνου, το 1972, ως εμπορικός οίκος που επικεντρώθηκε στη διανομή πετρελαιοειδών στην περιοχή της Μεσογείου, η Naftomar εξελίχθηκε σε σημαντικό παράγοντα στον τομέα του υγραερίου.

Μετά την πρώτη συναλλαγή το 1976, σύντομα εκμεταλλευτήκαμε τις τεράστιες δυνατότητες της αγοράς υγραερίου -αυτό οδήγησε εν ευθέτω χρόνω στο άνοιγμα ενός γραφείου ναύλωσης και διαχείρισης πλοίων στον Πειραιά, στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, ανοίξαμε επίσης ένα γραφείο στο Παρίσι με την επωνυμία CHEMIGAZ S.A.R.L. Με αυτόν τον τρόπο, τέθηκαν οι βάσεις για να καθιερώσουμε αποτελεσματική επικοινωνία με τους μεγάλους πετρελαϊκούς οίκους, τους μεσίτες και την αγορά υγραερίου.

Το 1991, η επιχειρηματική διεύθυνση της NAFTOMAR μεταφέρθηκε στη Βούλα στην Αθήνα, παρέχοντας στη διοίκηση και το προσωπικό της ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

Παρά τις αρχικές εμπορικές δυσκολίες με τα ναυλωμένα πλοία, το 1977 το εμπόριο υγραερίου και οι δραστηριότητες των πλοίων ενώθηκαν με την απόκτηση του πρώτου μας ειδικού πλοίου, του LPG/C Gaz Unity των 4.000 m3.

Αυτό το σημαντικό βήμα άνοιξε το δρόμο για την επέκτασή μας στην αποκλειστική μεταφορά υγραερίου. Στην πορεία προσλάβαμε εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ παράλληλα αυξήσαμε σταδιακά τη χωρητικότητα του στόλου μας».

Σημειώνεται πως η οικογένεια είναι γνωστή στους κοσμικούς κύκλους ενώ πριν από δύο χρόνια μέλος της, ο ανιψιός του 63χρονου, είχε παντρευτεί στο Μονακό, κάνοντας έναν από τους γάμους της χρονιάς, έναν γάμο απίστευτης πολυτέλειας, στον οποίο μάλιστα τραγούδησε και η Ρίτα Όρα.

Ο Σάμι Ζέιν, της νεότερης γενιάς της οικογένειας, παντρεύτηκε τη Λόρεν Φαν Μπέρκελ τον Οκτώβριο του 2021, με τους Ζέιν να απασχολούν και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Στο γάμο οι περισσότεροι από 700 καλεσμένοι, φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες κατέλυσαν σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, όπως το Hermitage, το Hotel de Paris, το Monte Carlo Bay κ.α.

Η οικογένεια Ζέιν, μάλιστα, ναύλωσε αεροσκάφη για την πτήση Αθήνα-Νίκαια και πολυτελή αυτοκίνητα για τη μετάβαση μετά στο Μονακό.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση στους δρόμους: Στα «κόκκινα» ο Κηφισός σε άνοδο και κάθοδο (live χάρτης)

Σεισμός στην Εύβοια: Συνεχόμενες δονήσεις και μικρές κατολισθήσεις μετά τα 5,1 Ρίχτερ

Κηφισιά: Ο δράστης πήγε ως πελάτης στο κατάστημα, μια ημέρα πριν την αιματηρή επίθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα