Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης… μετακομίζει

ΚΟΣΜΟΣ

Το Brexit φαίνεται πως θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο οι Γάλλοι, οι οποίοι μετά την πρόταση προς της εταιρίες του City του Λονδινου να μεταφερθούν στο Παρίσι, έκαναν ανάλογη πρόταση και στο… Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με την «Le Monde» το γαλλικό Πανεπιστήμιο Παρί – Σιέν προέτρεψε την Οξφόρδη να μεταφέρει το campus και τις αίθουσες διδασκαλίας της στα δικά του κτίρια. Έτσι, σύμφωνα με το γαλλικό πανεπιστήμιο, η Οξφόρδη δεν θα χάσει την χρηματοδότησή της σε περίπτωση που το Brexit γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα

με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα εάν η συμφωνία μεταξύ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και των γαλλικών αρχών ευδοκιμήσει τότε η κατασκευή κτιρίου και εγκαταστάσεων μπορεί να ξεκινήσουν ακόμη και το 2018.

Από την πρώτη στιγμή, ακαδημαϊκοί δηλώνουν ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα είναι «καταστροφική» για τα πανεπιστήμια, καθώς θα κοπεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότησή τους.

Από την πλευρά του το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης φρόντισε να ενημερώσει πως η … μετακόμιση δεν είναι στα σχέδιά της.

«Αμέσως μετά την ψηφοφορία για το Brexit λάβαμε αρκετές προτάσεις από συναδέλφους στην ΕΕ. Ωστόσο, δεν κινηγάμε [τη δημιουργία] ενός campus στο εξωτερικό»

We have received constructive & helpful proposals from EU colleagues since the Brexit vote. We are not, however, pursuing a campus overseas.

Oxford University (@UniofOxford) February 20, 2017

BrexitΟξφόρδηπανεπιστήμιοΓαλλίαμετακόμισηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα