Το Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού κάλεσε τους μουσουλμάνους να διαδηλώσουν κατά της τρομοκρατίας

ΚΟΣΜΟΣ

Το Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού κάλεσε σήμερα «όλους τους πολίτες μουσουλμανικής θρησκείας και τους φίλους τους» να εκφράσουν την Παρασκευή «τη βαθιά τους αφοσίωση στο Παρίσι, στην ποικιλομορφία του και στις αξίες της Δημοκρατίας» μπροστά από αυτό τον χώρο λατρείας, σύμβολο του ισλάμ στη Γαλλία.

«Όχι στην τρομοκρατία και τη σύγχυση», αναφέρει το Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού

σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής «η κινητοποίηση και οι συγκεντρώσεις όλων των πολιτών είναι μια ανάγκη και η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που θέλουν να ενσταλάξουν το δηλητήριο της διχόνοιας και της καχυποψίας στην εθνική κοινότητα».

Στο κάλεσμα με τίτλο «Είμαστε όλοι Παρίσι!» διευκρινίζεται ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί μετά την προσευχή της Παρασκευής μπροστά από το Μεγάλο Τέμενος, στο Καρτιέ Λατέν, παρουσία του Μεγάλου Μουφτή Νταλίλ Μπουμπακέρ και της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

Παράλληλα το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Θρησκείας, που εκπροσωπεί τα περίπου 2.500 τεμένη της χώρας, «ζήτησε από τους μουσουλμάνους να προσευχηθούν για τη Γαλλία».

Στο μεταξύ αξιωματούχοι όλων των μεγάλων μουσουλμανικών ενώσεων καταδίκασαν «τη βαρβαρότητα» των επιθέσεων στο Παρίσι. Την ίδια ώρα όμως εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να συνδεθούν οι τζιχαντιστές με το ισλάμ και την πιθανότητα να επαναληφθούν αντιμουσουλμανικές ενέργειες, όπως συνέβη τον Ιανουάριο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo και ενός εβραϊκού σούπερ- μάρκετ.

ΓαλλίαΠαρίσιεπίθεσηΜεγάλο ΤέμενοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα