«Σφαγή» στην Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα την αποκλεισμένη Γάζα – «Αιώνιο χτύπημα στους εχθρούς μας, θα τους κομματιάσουμε» λέει ο αρχηγός του IDF

Το έκτο 24ωρο διανύει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τον ισραηλινό στρατός να προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας κι ενώ εντείνεται η ανησυχία για γενίκευση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Με τα σενάρια για επικείμενη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ να πληθαίνουν, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς, και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Το Ισραήλ

συνεχίζει να σφυροκοπά ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας και ορκίσθηκε να «συντρίψει» και να «καταστρέψει» τη Χαμάς, ενώ συναγερμός σήμανε και στη Συρία, με τα αεροδρόμια στις πόλεις της Δαμασκού και του Χαλεπιού να κλείνουν ως αποτέλεσμα ισραηλινής επίθεσης.

Ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή Ουρίμ στο νότιο Ισραήλ, προετοιμαζόμενες για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους πολιορκίας Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έχει ρίξει μέχρι στιγμής περίπου 6.000 βόμβες βάρους 4.000 τόνων. Βομβαρδίζει ασταμάτητα από όλες τις κατευθύνσεις – από αέρος, θαλάσσης και ξηράς, από το βορρά ως το νότο.

Ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι διεμήνυσε την Πέμπτη ότι ο ισραηλινός στρατός θα χτυπήσει τη Γάζα αδιάκοπα, και με όλη του την ισχύ.

Ο Χαλέβι είπε ότι «θα χτυπήσουμε σκληρά και θα κομματιάσουμε τους ηγέτες της Γάζας». «Όποιος αφεθεί επικεφαλής θα καταλάβει πολύ καλά ότι δεν κάνεις τέτοια πράγματα στο κράτος του Ισραήλ» δήλωσε ο επικεφαλής των IDF.

Ο Χαλέβι ξεκαθάρισε ότι η επιχείρηση στη Γάζα «θα πάρει χρόνο και θα απαιτήσει ψυχραιμία, αλλά είναι καλό που η συνοχή και η αδελφοσύνη μας έχουν ενισχυθεί». «Θα δώσουμε ένα αιώνιο χτύπημα στους εχθρούς μας, αυτή είναι η αποστολή μας και είμαστε αποφασισμένοι να την πετύχουμε» ανέφερε.

Από τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 1.417 άνθρωποι – περίπου οι μισοί παιδιά και γυναίκες – και έχουν τραυματιστεί 6.268, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Ισραήλ έχει πλέον αυξηθεί σε 1.300 ανθρώπους. Πρόκειται κυρίως για πολίτες που σκοτώθηκαν από ενόπλους της Χαμάς στα σπίτια τους και σε φεστιβάλ χορού, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, από την Πέμπτη, 406 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με 105 σε κρίσιμη κατάσταση, 184 σε μέτρια κατάσταση και 117 σε ήπια κατάσταση.

Μέχρι στιγμής, συνολικά 3.391 τραυματίες έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 28 σε κρίσιμη κατάσταση, 382 σε σοβαρή κατάσταση, 617 σε μέτρια κατάσταση, 1.909 σε ήπια κατάσταση, 164 με τραύματα που σχετίζονται με το άγχος και 291 υπό ιατρική αξιολόγηση. Μεταξύ όλων των τραυματιών, 74 είναι ανήλικοι, ενώ 19 από αυτούς νοσηλεύονται επί του παρόντος σε νοσοκομείο.

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας. Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ αναφέρει ότι αναμένει πως οι εκτοπισμοί θα αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.

Πριν την πρόσφατη βιαιοπραγία υπήρχαν περίπου 3.000 εκτοπισμένοι στη Γάζα. Ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 40.000 μέσα στην πρώτη ημέρα και έκτοτε έχει οκταπλασιαστεί σε σχεδόν 350.000, σύμφωνα με το Sky News.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 151 Παλαιστίνιους σε σημερινούς βομβαρδισμούς, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Το Wafa ανέφερε ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν ασταμάτητα επί ώρες, με δεκάδες πυραύλους και βόμβες να πλήττουν κτίρια σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ χτυπά τώρα και αεροδρόμια στη Συρία

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κύρια αεροδρόμια της πρωτεύουσας Δαμασκού και της πόλης Χαλέπι. Ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο επιβεβαιώνει ότι εξαπολύθηκαν δύο ταυτόχρονες επιθέσεις στα συριακά αεροδρόμια, σε «απάντηση πλήγματος από ρουκέτα στα υψώματα του Γκολάν».

– Breaking News : #

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Γάζα – Έριξε 6 000, – Φόβοι,israil, gaza – erixe 6 000, – fovoi