Το δείπνο Ιερώνυμου – Τσίπρα στην Αρχιεπισκοπή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείπνο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χθες το βράδυ. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Α.Τσίπρα ως πρωθυπουργού, με τον Αρχιεπίσκοπο. Η συνάντηση είχε ως στόχο τη συνεργασία της κυβέρνησης με την εκκλησία

σε σχέση με το σημαντικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει η Αρχιεπισκοπή, αλλά και Μητροπόλεις σε όλη την χώρα.
Το δείπνο που παρέθεσε ο κ. Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό, κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και συζητήθηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά κυρίως οι τρόποι ενίσχυσης και συντονισμού των φιλανθρωπικών δράσεων της εκκλησίας.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και σε μια χρονική περίοδο, όπου η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, το οποίο ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση. μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού. Ο κ. Ιερώνυμος σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε στον Αλέξη Τσίπρα την κατάσταση που επικρατεί στα συσσίτια της Εκκλησίας, καθώς καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που μετέχουν σε αυτά, ενώ υπερθεμάτισε των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των ασθενέστερων.

ΤσίπραςΑρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΑρχιεπισκοπήανθρωπιστική κρίσησυσσίτια
Keywords
Τυχαία Θέματα