Το «άλλο» Νταβός: Χλιδή, σκι και ιστορία (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Η όμορφη πόλη του Νταβός δεν είναι μόνο το μέρος όπου λαμβάνει χώρα το Οικονομικό Φόρουμ από το 1971 με τις συζητήσεις των ηγετών του κόσμου για τις οικονομικές εξελίξεις.

Το Νταβός αποτελεί τον μεγαλύτερο σταθμό για σκι της Ελβετίας, καθώς είναι μια πόλη χτισμένη στα 1.600 μέτρα υψόμετρο και βρίσκεται σχεδόν κολλημμένη στις πανύψηλες κορυφές των Άλπεων.

Το Νταβός διαθέτει τρεις πίστες σκι που προσελκύουν εκατομμύρια σκιέρ απ’ όλο τον κόσμο.

Το μέρος κατοικείται από τους βουνίσιους

Walser τον 13ο αιώνα, οι οποίοι ήταν συνηθισμένοι σε εχθρικά και απομονωμένα μέρη. Είναι χωρισμένο σε δύο κοινότητες, στο Davos-Platz που είναι το διοικητικό κέντρο και το Davos-Dorf, που είναι τουριστικό θέρετρο.

Διαθέτει ιστορικά κτίρια από τον 16ο αιώνα, κυρίως την εκκλησία και το δημαρχείο, καθώς και μια αρκετά εντυπωσιακή φυσική λίμνη.

Το 1860, o γιατρός Alexandre Spengler έγραψε μια συνταγή σε ασθενή που έπασχε από φυματίωση να μείνει στο Νταβός για να θεραπευτεί. Έκτοτε, χιλιάδες πλούσιοι ασθενείς επισκέφθηκαν την πόλη για να θεραπεύσουν ή να γεμίσουν τα πνευμόνια τους με τον καθαρό και κρύο αέρα του Νταβός, ο οποίος φημίζεται για την ξηρότητά του.

Ο τουρισμός αποτελεί το 70% του πλούτου της πόλης.

Πολυτελή ξενοδοχεία, καζίνο, ατελείωτες μπουτίκχλιδής, άριστες υποδομές κατακλύζουν την μικρή και όμορφη πόλη.

Η χρυσή μπάλα στο ξενοδοχείο Intercontinental:

ΝταβόςπόληΕλβετίαWEFιστορίατουρισμόςαξιοθέαταHas video:
Keywords
Αναζητήσεις
νταβος σκι
Τυχαία Θέματα