Το «άδειασμα» Χρυσόγονου στον Κυρίτση: Οι Έλληνες δεν συνεισφέρουν ανάλογα με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αντίθεσή του στο άρθρο του Γιώργου Κυρίτση, που ανέφερε ότι πως τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, εξέφρασε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Μιλώντας στο κανάλι «Epsilon», ο συνταγματολόγος επισήμανε ότι «Οι Ελληνες συνεισφέρουν στα βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και όχι με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα

ή στις εκλογές».

Μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, σημειώνοντας ότι το Σύνταγμα προβλέπει την ευνοϊκή μεταχείριση αυτών των περιοχών και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο εν λόγω νόμος να κριθεί αντισυνταγματικός.

Ο κ. Χρυσόγονος είπε, μεταξύ άλλων, πως «αν η Ελλάδα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, το επόμενο διάστημα μπορούμε να μην εφαρμόσουμε τον κόφτη, να επανέλθουμε στις αγορές, και να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία την οποία έχουμε απολέσει από το 2010».

Αναφερόμενος στο υπερ-ταμείο και τα 99 χρόνια εκχώρησης της περιουσίας σχολίασε: «τα 99 χρόνια είναι σχετικά. Αν Ελλάδα γινόταν φυσιολογικό κράτος δεν θα εφαρμοστούν τα 99 χρόνια». Ενώ, μιλώντας για το ζήτημα των πλαστών πτυχίων σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία «υπερβάλλουσα ανοχή στην παραβατικότητα», επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει ειδική ρύθμιση στο Σύνταγμα.

ΧρυσόγονοςΚυρίτσηςΔημοψήφισμαεκλογέςΦΠΑνησιάHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα