Το «Oppenheimer» θα κυκλοφορήσει τελικά στην Ιαπωνία μετά τις έντονες αντιδράσεις

Το box office blockbuster «Oppenheimer» θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το 2024, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη καταργώντας τις εικασίες μη κυκλοφορίας της ταινίας εκεί εξαιτίας της έντονης διαδικτυακής κριτικής.

Το Bitters End, ιαπωνικός διανομέας ταινιών, δεν έδωσε καν ακριβή ημερομηνία για την πρώτη προβολή της ταινίας της Universal Pictures

στην Ιαπωνία, αλλά είπε ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η ταυτόχρονη κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι  του «Oppenheimer, του δημιουργού της ατομικής βόμβας και της «Barbie», μιας φανταστικής πλαστικής κούκλας που ξαφνικά «συνειδητοποιεί» τον κόσμο, ήταν ένα ασυμβίβαστο μείγμα που ενθουσίασε τους θαυμαστές του κινηματογράφου. Το «Barbenheimer» είχε τεράστιο ρεύμα δημιουργώντας τρομερό ντόρο γύρω από τις δύο ταινίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @cilliansheart

Αλλά πολλοί στην Ιαπωνία προσβλήθηκαν, με τους επικριτές να λένε ότι πολλά memes του «κινήματος» Barbenheimer ευτελίζουν τη φρίκη των πυρηνικών επιθέσεων του στρατού των ΗΠΑ, που σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Το hashtag #NoBarbenheimer διαδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποιοι ορκίστηκαν να μποϊκοτάρουν την παρακολούθηση της ταινίας «Barbie», που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία τον Αύγουστο.

@lovindubai

No #barbenheimer in #dubai but it is still a great place to watch #oppenheimer #barbie #dubai #lovindubai

original sound – Lovin Dubai

Η αντίδραση προκάλεσε ακόμη και σύγκρουση μεταξύ των διανομέων των ταινιών στη χώρα αφού ο επίσημος λογαριασμός της ταινίας «Barbie» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε με φωτοσοπαρισμένες δημιουργίες Barbenheimer από θαυμαστές – συμπεριλαμβανομένης μιας εικόνας της Barbie να φοράει μπουφάν με την ατομική βόμβα.

Σε μια ασυνήθιστη επίπληξη, η ιαπωνική θυγατρική της Warner Bros χαρακτήρισε την επικύρωση του μιμιδίου από τα κεντρικά γραφεία «πολύ λυπηρή». Η Warner Bros αργότερα ζήτησε συγγνώμη για την «αναίσθητη συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και διέγραψε τις απαντήσεις της στα μιμίδια.

Η απόφαση να κυκλοφορήσει το «Oppenheimer» στην Ιαπωνία ήρθε μετά από «διάφορες συζητήσεις και σκέψεις», ανέφερε το Bitters End σε δήλωση την Πέμπτη, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο διανομέας είπε ότι γνώριζε ότι το θέμα της ταινίας «έχει πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο νόημα για εμάς τους Ιάπωνες» και είπε ότι πιστεύει ότι η ταινία πρέπει να προβληθεί στους κινηματογράφους. Το Bitters End δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Οι ξένες ταινίες κυκλοφορούν συχνά στην Ιαπωνία πολύ αργότερα από την αρχική τους διανομή, μερικές φορές χρόνια μετά. Όμως εξαιτίας του θέματος της ταινίας αλλά και του ντόρου που προκάλεσε, υπήρχαν εικασίες ότι η ταινία που συγκέντρωσε πάνω από 1δις έσοδα, δεν θα προβαλλόταν καθόλου στη χώρα. 

Η «Barbie», η ταινία της Warner Bros με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών -σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια –  έκανε το ντεμπούτο της στην Ιαπωνία λίγες εβδομάδες μετά την αρχική της κυκλοφορία. Αλλά η αποδοχή του στις ιαπωνικές αίθουσες ήταν μέτρια και ορισμένοι σχολιαστές υπέθεσαν ότι η διαμάχη για το Barbenheimer είχε μερίδιο ευθύνης για την αποτυχία της ταινίας στην Ιαπωνία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @cillian.murphy.xo

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Λάνθιμος: Η ανατομία της σκηνής χορού της Emma Stone στο «Poor Things» (video)

«Ράδιο Αρβύλα»: «Σάτιρα» που γλίστρησε στις ποιητικές πευκοβελόνες του Ρον Πάτζετ

Ξανά εκτός εκπομπής ο Ανδρέας Μικρούτσικος – Τι είπε η Καινούργιου (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Oppenheimer, Ιαπωνία,Oppenheimer, iaponia