Την έκδοση των Ε. Μπουλούτα και Μ. Φόρου στην Κύπρο αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

ΕΛΛAΔΑ

Την έκδοση στην Κύπρο των συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου,πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών που εξέτασε αιτήματα έκδοσης τους της κυπριακής Δικαιοσύνης.

Τα δύο στελέχη της κυπριακής

τράπεζας εκζητούνται, με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις κυπριακές αρχές στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται στην Κύπρο για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο. Τα εντάλματα των κυπριακών αρχών αρχών εξετάστηκαν πριν λίγες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών στο οποίο παραστάθηκε και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος ως συνήγορος των δύο συνεργατών του.

Η υπόθεση για την οποία ζητείται η έκδοση των δύο αφορά έρευνα της κυπριακής Δικαιοσύνης σχετικά με κατηγορίες για "συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων ,απόκρυψη απομείωσης υπεραξίας της τράπεζας" κ.α. Η δικογραφία αφορά την μη ενημέρωση του κοινού ,κατά την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων της Λαϊκής Τράπεζας το έτος 2011, για την απομείωση σημαντικού μέρους των εργασιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα σύλληψης και έκδοσης δεν θα εκτελεστούν άμεσα καθώς οι εμπλεκόμενοι θα ασκήσουν έφεση στον 'Αρειο Πάγο. Ωστόσο, μέχρι να κριθεί οριστικά η υπόθεση ισχύει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που τους έχει επιβληθεί.

ΚύπροςέκδοσηΛαϊκή ΤράπεζαΣυμβούλιο ΕφετώνHas video:
Keywords
Αναζητήσεις
e.boulouta
Τυχαία Θέματα