Τηλεθέαση καναλιών: Η πρωτιά του Alpha και η πρόκληση του Σκάι

«Περίπατο» στο στίβο του ανταγωνισμού πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Alpha. Το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς συνέχισε να καταγράφει αυξητική πορεία. Ομοίως, αν και με λιγότερη δυναμική, συνέχισε το Mega.

Αντιθέτως, το μερίδιο του Σκάι ξεφούσκωσε σαν κέικ που το έβγαλε κάποιος νωρίτερα από το φούρνο. Υποχώρησε, συγκριτικά με την Τετάρτη, περίπου κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. Οφθαλμοφανές το

γιατί.

Διότι την Πέμπτη ( όπως και σήμερα αλλά και αύριο) δεν έχει στο πρόγραμμα του το «Survivor all star». Που σημαίνει ότι χωρίς το ριάλιτι δεν έχει καταφέρει να συσπειρώσει τηλεθεατές στη συχνότητα του πέραν εκείνων που αποτελούν τη «σταθερή» βάση του και η οποία διαμορφώνει μερίδιο περι το 10%. Σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι η πρόκληση για τον σταθμό.

Να αναπτύξει χαρακτηριστικά προγράμματος ώστε στα «ρεπό» του ριάλιτι να παραμένει πόλος έλξης τηλεθεατών και να μην στρέφονται στον Σκάι περιστασιακά. Χθες «κορυφές» τηλεθέασης στο πρόγραμμα του καναλιού αποτέλεσαν η εκπομπή «Σήμερα» και το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.

Στο μεταξύ ο σταθμός του Φαλήρου χωρίς… μπότοξ τηλεθέασης  απέσπασε το τρίτο σε μέγεθος κομμάτι από την πίτα τηλεθέασης, με τους ΑΝΤ1 και Star σε απόσταση αναπνοής.

Κατά τα λοιπά το Open έκανε τράμπα με την ΕΡΤ1 και το Μακεδονία TV με περιεχόμενο από την ταινιοθήκη του ΑΝΤ1 και κυρίως τις ξένες σειρές »CSI New York» και «Νόμος και τάξη» κατάφερε να έχει μεγαλύτερο μερίδιο από τις ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 που έχουν ριζικά διαφορετικά χαρακτηριστικά και πρωτότυπο περιεχόμενο κάτι που θα έπρεπε ενδεχομένως να τροφοδοτήσει σκέψεις στα κεντρικά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Ζηλανδία: Η «συγγνώμη» του BBC μετά το σάλο με σεξιστικό τίτλο στην παραίτηση της πρωθυπουργού

Ούτε τα προσχήματα ο Πορτοσάλτε: «Αυτοδυναμία στη ΝΔ από την πρώτη Κυριακή για να μη… χαλάμε χρόνο!» (video)

Survivor All Star: Εξώδικα ΣΚΑΪ για τα σπόιλερ του ανταγωνισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα