Τι μισθό θα έχει ως καθηγήτρια η Περιστέρα Μπαζιάνα;

ΕΛΛAΔΑ

Η σύντροφος του πρωθυπουργού είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και θα αναλάβει το μάθημα Τεχνολογία Δικτύων Επικοινωνίας στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης, «στο πλαίσιο της κάλυψης αναγκών, κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία χρόνια, προκηρύσσουμε θέσεις στα διάφορα

Τμήματα. Η κυρία Μπαζιάνα υπέβαλε αίτηση, όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Η αξιολόγηση έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου και την επιλέξαμε για να διδάξει στο πανεπιστήμιό μας γιατί το προφίλ και τα προσόντα της ταιριάζουν στις απαιτήσεις μας».

Η Περιστέρα Μπαζιάνα θα αναλάβει μάθημα πέντε ωρών την εβδομάδα, θεωρία και εργαστήρια, και θα προσληφθεί ως έκτακτο προσωπικό μερικής απασχόλησης.

Ωστόσο δεν θα χρειαστεί να μετακομίσει στην Κοζάνη, καθώς είναι και μητέρα δύο παιδιών, αφού, σύμφωνα με τον κ. Τουρλίδη, «έχουμε και άλλους καθηγητές από την Αθήνα, οι οποίοι συγκεντρώνουν τις ώρες τους σε μια μέρα, οπότε έρχονται στο πανεπιστήμιό μας μία φορά την εβδομάδα». Οσον αφορά τον... μισθό που θα λαμβάνει η σύντροφος του πρωθυπουργού, αυτός δεν ξεπερνά τις 3.500 ευρώ το εξάμηνο, όπως αποκαλύπτει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος προσθέτει: «Δεν ξέρω κιόλας αν θα καλύπτει τα έξοδά της». Ο ίδιος τονίζει ότι οι αποδοχές του έκτακτου προσωπικού, που προσλαμβάνει κάθε χρόνο το ίδρυμα, καλύπτονται από πόρους του πανεπιστημίου, λόγω υποχρηματοδότησης. Ως εκ τούτου, οι μισθοί που μπορεί να προσφέρει το ΑΕΙ δεν είναι ιδιαίτερα υψηλοί.

Περιστέρα ΜπαζιάναHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα