Τι είπε στον εισαγγελέα ο αεροπειρατής

ΚΟΣΜΟΣ

Την δική του απάντηση έδωσε εχθές αργά το απόγευμα ο Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά σχετικά με τα κίνητρα που τον οδήγησαν να καταλάβει ένα αεροπλάνο και να το θέσει σε κατάσταση αεροπειρατείας για 4 και πλέον ώρες.

Ο ύποπτος, στην θεληματική του κατάθεση χθες στους ανακριτές ανέφερε χαρακτηριστικά: "Όταν κάποιος δεν είδε την γυναίκα του για 24 χρόνια και θέλει να δει την γυναίκα του και τα παιδιά του και η Αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν τον αφήνει, τι πρέπει να κάνει;".

Ο Ελ Ντι Μουσταφά ανέφερε ανωτέρω, αφού του επιστήθηκε η προσοχή στο νόμο στην μητρική του γλώσσα. Όπως αναφέρουν

πληροφορίες, στην ζώνη του υπόπτου εντοπίστηκε άγνωστο υγρό, το οποίο θα σταλεί για εξετάσεις.

H απόφαση του δικαστηρίου

Υπό 8μερη κράτηση τον έθεσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Στο παρόν στάδιο έχουν ληφθεί 20 και πλέον καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 40. Θα ζητηθεί συνδρομή και από τις αιγυπτιακές αρχές για περαιτέρω εξετάσεις.

Εξάλλου αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή της Interpol προκειμένου να διαφανούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ύποπτος πέρασε όλους του ελέγχους έχοντας όλα τα ανευρεθέντα αντικείμενα στην κατοχή του. O ύποπτος, παραδέχθηκε μετά από θεληματική κατάθεση όλες τις πράξεις του. Εντωμεταξύ εντύπωση έκανε η έξοδος του υπόπτου απο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Ο αεροπειρατής σχημάτιζε με το χέρι του το σήμα της νίκης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν:

- Πειρατεία

- Παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών

- Απαγωγή προσώπων με σκοπό τον κρυφό κι άδικο περιορισμό

- Απειλή βιαιοπραγίας

- Απειλή και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης εκρηκτικές ύλες

- Αδικήματα κατά παράβαση του πολιτικής αεροπορίας νόμου

- Αδικήματα κατά παράβαση του Περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας νόμου

Αναφορικά με την αναφορά για εκρηκτικές ύλες, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι γίνεται για σκοπούς της διερεύνησης που κάνει η Αστυνομία στα πλαίσια των ερευνών όπου και λαμβάνει μαρτυρίες και καταθέσεις.

Πηγή: Sigmalive

ΚύπροςκατάθεσηΑεροπειρατήςαεροπειρατείαΔικαστήριοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα