Τι είναι και από πού κρατάει ο Γκρούβαλος;

ΕΛΛAΔΑ

Κάπου στο βάθος, πίσω από την πίεση της καθημερινότητας και τον βομβαρδισμό των πληροφοριών για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, έχουν αρχίσει ήδη να αχνοφαίνονται οι καλοκαιρινές διακοπές.

Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι είναι ήδη τέλη Ιουνίου, βρισκόμαστε δηλαδή «μια ανάσα» από τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού.

Για άλλη μια χρονιά λοιπόν ένα από τα πιο όμορφα και αγαπημένα νησιά του Αιγαίου, η Ικαρία, είναι έτοιμοι να υποδεχτεί τους επισκέπτες του καλοκαιριού: Τουρίστες, ταξιδιώτες και… γκρούβαλους!

Τι

είναι όμως ο Γκρούβαλος;

Η λέξη κουβαλάει έναν μύθο που έχει εξυφανθεί στο πέρασμα των χρόνων…

Σύμφωνα λοιπόν με το slang.gr, για τους κατοίκους της Ικαρίας ο όρος «γκρούβαλος» παραπέμπει σε φρικιό που κάνει τις άπειρες καγκουριές (κυκλοφορεί μέσα στην φρίκη, λερώνει παντού, κλέβει και φαίνεται αποφασισμένος να φέρεται σαν νεάντερνταλ όσο βρίσκεται εκεί).

Για τους ίδιους, σημαίνει εναλλακτικός, ένας μεταλλαγμένος χίππυ που το παίζει αντεξουσιαστής.

Τελευταία είναι είδος προς εξαφάνιση λόγω της ανάπτυξης του νησιού, αλλά ακόμα εμφανίζονται κάποιοι την καλοκαιρινή περίοδο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Από Ικαριώτικο λεξικό:

γκρούβαλος = όρος για τον τουρίστα που κατασκηνώνει για μήνες στην Ικαρία, κάνει επιδρομή στα φαγητά που υπάρχουν στα τραπέζια στα πανηγύρια όταν ο υπόλοιπος κόσμος χορεύει, ενώ συνηθίζει να χοροπηδά σε ρέιβ ρυθμούς κατά τη διάρκεια του ικαριώτικου

ξένος = κάθε επισκέπτης στο νησί, Ελληνας ή μη, που όμως δεν ανήκει στην κατηγορία των «γκρούβαλων» και γι' αυτό μπορεί να απολαύσει απλόχερα την ικαριώτικη φιλοξενία

Μιας λοιπόν και το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύτηκε στο νησί, ίσα – ίσα προλαβαίνεται φέτος να γνωρίσετε από κοντά το υπό εξαφάνιση είδος του «γκρούβαλου».

γκρούβαλοςΙκαρίαταξιδιώτεςΑιγαίοτουρίστεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα