Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά το συμβούλιο - Αναμένεται κοινό ανακοινωθέν (Video)

ΠΕΡΙΒAΛΛΟΝ

Στην υπογραφή κοινού ανακοινωθέντος για τα επόμενα βήματα της χώρας, συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του γ.γ. του ΚΚΕ, κατά την μαραθώνια συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το κείμενο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων ωρών.

Μεϊμαράκης: Οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε ώστε να ξαναβρούμε την ενότητα που απαιτείται

Δηλώσεις έκανε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο (προσωρινά) επικεφαλής της ΝΔ,

Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε πως: «Η ΝΔ στη μακρά ιστορική της διαδρομή βάζει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής των πολιτών, η ανάπτυξη της οικονομίας, η κοινωνική συνοχή, οι αδύναμοι να μπορούν να ζουν σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Η καθυστέρηση ήταν εις βάρος της οικονομίας και της χώρας. Είναι γεγονός ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ότι ήταν πριν δέκα μέρες μέρες, πριν τρεις μήνες, και αυτό με ευθύνη της κυβέρνησης.

Οφείλουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες να συμβάλουν ώστε να ξαναβρούμε την ενότητα που απαιτείται να έχουμε την ψυχραιμία και να παροτρύνουμε την κυβέρνηση, που έχει την ευθύνη, να φέρει μια συμφωνία

Υπάρχει ανακοίνωση της προεδρίας που θα είναι αναλυτική και η οποία μας εκφράζει

Εφόσον η συμφωνία υπηρετεί τους πυλώνες που θέσαμε, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την υποστηρίξουμε».

Καμμένος: Η συμφωνία είναι πλέον μονόδρομος

«Η συμφωνία είναι πλέον μονόδρομος» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, ο Π. Καμμένος επεσήμανε ότι: «Σε λίγο θα βγει κοινό ανακοινωθέν, που υπογράφουν όλοι οι αρχηγοί, εκτός από τον ΓΓ του ΚΚΕ. Το σύνολο των κομμάτων δίνουμε τη δύναμη στον πρωθυπουργό να μεταβεί στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί εκ μέρους του συνόλου του ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξήγησε ότι το ανακοινωθέν αφορά μια συμφωνία με αποκατάσταση της ρευστότητας, με αναπτυξιακό πακέτο με μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχουν περιγραφεί ακριβώς οι επιθυμίες του συνόλου του ελληνικού λαού μέσω των αρχηγών των κομμάτων και ότι ο πρωθυπουργός έλαβε διαβεβαιώσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων ότι θα έχει τη στήριξή τους.

Στ. Θεοδωράκης: Δύσκολες αποφάσεις – Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι

«Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Όπως είπε, δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες και θα πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες κρίσιμες στιγμές και να έχουμε θετική κατάληξη τις επόμενες ώρες. «Αν τα πράγματα ηρεμήσουν», πρόσθεσε, «θα είμαστε εδώ για να κάνουμε πολιτική κριτική ο ένας στον άλλο».

Ο κ. Θεοδωράκης ανεφερε ακόμη ότι κατά τη σύσκεψη επεσήμανε ότι «η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη, αλλά θα πρέπει να διαψεύσουμε όλους αυτούς που θεωρούν ότι η ΕΕ μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει χωρίς τους Έλληνες».

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού, δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης, η απόφαση να μην δοθούν τώρα αλλά αργότερα, «μόλις λήξει, όπως είπε, ο κόκκινος συναγερμός» στηρίζεται στο σκεπτικό ότι κάποιοι θα μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν για κομματικό όφελος.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει άμεσα συμφωνία για ένα πρόγραμμα κοινωνκά δίκαιο.

Κουτσούμπας: Ο λαός δεν εξουσιοδότησε τον Τσίπρα να υπογράψει νέα αντιλαϊκή συμφωνία

Ο λαός δεν εξουσιοδότησε τον πρωθυπουργό να υπογράψει νέα αντιλαϊκή συμφωνία, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συμμετείχε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς ωστόσο να συνυπογράψει το κοινό ανακοινωθέν.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι μέσα στα τείχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση και διέξοδος, ενώ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέα σκληρά μέτρα.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, χωρίς να έχει χαραχτεί μια συνολική στρατηγική με το λαό στην εξουσία, θα φορτώσει εξίσου τα βάρη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Φώφη Γεννηματά: Δεν έχει εντολή για ρήξη, πρέπει να δικαιωθεί ο ελληνικός λαός

Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού δυστυχώς γίνεται στο και πέντε ανέφερε εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Μας βρίσκει χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προστασία. Εάν η πρωτοβουλία αυτή είχε αναληφθεί νωρίτερα πολλά από αυτά που ζούμε θα τα είχαμε αποφύγει» σημείωσε η κυρία Γεννηματά, κρίνοντας επιτακτική ανάγκη τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για μία συμφωνία και άμεση αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Τα βίντεο είναι από το enikos.gr

συμβούλιο πολιτικών αρχηγώνδηλώσειςκόμματαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα