Θρίλερ με αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών- Χάθηκε από τα ραντάρ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Πετούσε από Παρίσι προς Κάιρο με 69 επιβάτες-πλήρωμαΚΟΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες εντοπισμού της πτήσης MS804 των αιγυπτιακών αερογραμμών που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου EgyptAir ανακοίνωσε ότι στο αεροσκάφος που εξαφανίστηκε επέβαιναν 69 επιβάτες και πλήρωμα, εκ των οποίων 56 επιβάτες ανάμεσα τους ένα παιδάκι και δύο μωρά, ενώ αυτό πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο. Το στίγμα του αεροσκάφους εξαφανίστηκε από

τα ραντάρ, ενώ αυτό πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο και μόλις είχε μπει σε αιγυπτιακό ενάεριο χώρο.

An informed source at EGYPTAIR stated that Flight no MS804,which departed Paris at 23:09 (CEST),heading to Cairo has disappeared from radar.

— EGYPTAIR (@EGYPTAIR) 19 Μαΐου 2016

9:31 Οι Αιγυπτιακές στρατιωτικές αρχές έλαβαν σήμα κινδύνου από το αεροπλάνο της πτήσης MS804 των Αιγυπτιακών Αερογραμών σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Αιγύπτου, όπως αναφέρει το rt.com.

9:26 Καμία θεωρία δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εμμάνουελ Βαλς σχετικά με την εξαφάνιση του αεροπλάνου.

9:25 «Είδα φλόγες στον ουρανό» υποστηρίζει σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, καπετάνιος πλοίου που ταξιδεύει στη Μεσόγειο.

9:17 Σύμφωνα με την Αιγυπτιακή εφημερίδα Ahram το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Σύμφωνα όμως με tweet του Bloomberg που επικαλείται τις Αιγυπτιακές Αρχές ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

9:14 Αξιωματούχοι των αερογραμμών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου μιλώντας στο Reuters, εξέφρασαν την ανησυχία ότι το αεροπλάνο έχει συνετρίβη στη θάλασσα. Σε εξέλιξη οι έρευνες εντοπισμού του αεροπλάνου. Σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ περίπου 45 λεπτά πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Καΐρου, 280 χιλιόμετρα από τις Αιγυπτιακές ακτές.

9:07 Η Γαλλική κυβέρνηση πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη για την εξαφάνιση του αεροσκάφους, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους που επικαλείται ο Guardian. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει ήδη μιλήσει με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Ελ Σίσι. Οι δύο πλευρές συνεργάζονται για να ερευνήσουν τις αιτίες εξαφάνισης του αεροσκάφους.

8:57 Νέα ενημέρωση από τις Αιγυπτιακές Αερογραμμές αναφέρει ότι το αεροσκάφος της πτήσης MS804 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών έχασε την επαφή με τα ραντάρ πάνω από τη θάλασσα περίπου 280 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αιγύπτου.

8:48 Έχει κλείσει ο τερματικός σταθμός 3 του αεροδρομίου του Καΐρου, μόνο οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν μπορούν να εισέλθουν. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους ασφαλείας του αεροδρομίου οι συγγενείς των επιβατών έχουν μεταφερθεί στον τερματικό σταθμό 1, όπου μία ομάδα έκτακτης ανάγκης παρακολουθεί και ενημερώνει για τις εξελίξεις.

8:44 Δεν υπάρχουν Έλληνες στην πτήση. Ανακοινώθηκαν από τις αιγυπτιακές αερογραμμές οι εθνικότητες των επιβατών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο αεροπλάνο επιβιβάστηκαν: 30 υπήκοοι Αιγύπτου, 15 Γαλλίας, 2 από το Ιρακ, 1 από τη Βρετανία, 1 από το Βέλγιο, 1 από το Σουδάν, 1 από το Τσαντ, 1 από την Πορτογαλία και 1 από την Αλγερία

8:34 Αξιωματούχοι του γαλλικού υπουργείου των Εξωτερικών, εξετάζουν την υπόθεση της εξαφάνισης του αεροσκάφους Α320 της EgyptAir πάνω από τη Μεσόγειο, χωρίς ωστόσο, να έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.Στο μεταξύ, αξιωματούχος του γαλλικού αεροδρομίου από το οποίο απογειώθηκε το αεροσκάφος, αναφερόμενος στην πτήση MS804 δήλωσε: “ Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε αυτή την ώρα,” τόνισε.

8:32 Άνδρες της αστυνομίας στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ από όπου ξεκίνησε η πτήση των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που χάθηκε από τα ραντάρ.

8:30 Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, από πλευράς ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διατεθεί τα ακόλουθα μέσα:

-Στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

-Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.

-Έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

8:20 Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο, εκτιμούν ότι το αεροσκάφος Α320 της EgyptAir που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Αιγύπτου, έχει συντριβεί στη θάλασσα.

8:15 Η εφημερίδα “Ahram” της Αιγύπτου, αναφέρει ότι ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε 10 λεπτά πριν την εξαφάνισή του, από τα ραντάρ.

7:49 Η πτήση MS804 τώρα αγνοείται για περισσότερες από 4 ώρες. Η τελευταία επικοινωνία ήταν στις 2.45 τοπική ώρα και τώρα είναι 6.45 στο Κάιρο, οπότε και έχει φως ημέρας ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες.

«Επίσημη πηγή της EgyptAir δήλωσε ότι η πτήση MS804 που αναχώρησε από το Παρίσι χθες το βράδυ λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα με προορισμό το Κάιρο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ» ανέφερε η εταιρία σε ανάρτησή της, στο Twitter.

Σε άλλες αναρτήσεις στο Twitter, η εταιρία γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000, πόδια ενώ εξαφανίστηκε αμέσως μετά την είσοδο του στον εθνικό εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το flightradar24.com, το αεροσκάφος ήταν Airbus Α320 που είχε κατασκευαστεί το 2003.

Airbus Α320Egypt Airχάθηκε αεροσκάφοςΠαρίσι-ΚάιροHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα