Θρίλερ έξω από την Σύμη: Πραξικοπηματίες προσπάθησαν να προσεγγίσουν ελληνικά εδάφη - Τους εμπόδισαν τουρκικά αεροσκάφη

Διαψεύδει το υπουργείο Εθνικής ΆμυναςΕΛΛAΔΑ

Καταδρομική επιχείρηση από αέρος επιχείρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης δυνάμεις πιστές στο καθεστώς Ερντογάν κατά τουρκικών ακταιωρών που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή της Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πυρά των τουρκικών αεροσκαφών κατάφεραν να βγάλουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα τους Τούρκους φυγάδες. Από αυτό το γεγονός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκίνησε η ένταση της κινητοποίησης των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή.

Τις πληροφορίες αυτές διέψευσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το

οποίο ανέφερε πως, από ελληνικής πλευράς, υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση στην περιοχή, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας. Ωστόσο πηγές του "Π" επιμένουν για τις δύσκολες στιγμές που διαδραματίστηκαν στην περιοχή το μεσημέρι.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Σύμης υπάρχει αυξημένη ροή φουσκωτών σκαφών στα τουρκικά χωρικά ύδατα, με το ΓΕΕΘΑ να βρίσκεται σε επιφυλακή. Έχει δοθεί εντολη να μεταβούν στην περιοχή μια κανονιοφόρος, μια πυραυλάκατος και δυο Super Puma, ύστερα από διαρροές από την Τουρκία ότι πιθανόν στρατιωτικοί επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα, ανάμεσά τους και μέλη των ειδικών δυνάμεων, που εμπλέκονται στο πραξικόπημα,

Οι τουρκικές αρχές, πάντως, όπως αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί.

* Φωτό αρχείου

ΣύμηΤούρκοι κομάντοςΓΕΕΘΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα