«Θραύση» κάνει το @GreeceMFA του ΥΠΕΞ στο Twitter - Ξεπέρασε τους 50.000 ακόλουθους

MEDIA

Ο επίσημος λογαριασμός του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter ξεπέρασε τους 50.000 ακόλουθους, υπερδιπλασιάζοντάς τους μέσα σε έναν χρόνο.

Σήμερα, το @GreeceMFA έχει τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό ακόλουθων μεταξύ των 28 υπουργείων Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης- πίσω μόνο από τα υπουργεία Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας- ενώ βρίσκεται και στην πρώτη εικοσιπεντάδα των υπουργείων Εξωτερικών παγκοσμίως.

Αυτό

είναι το αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας που ξεκίνησε η Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ τον Σεπτέμβριο του 2014- αξιοποιώντας βέλτιστες πρακτικές πρωτοπόρων λογαριασμών twitter άλλων υπουργείων Εξωτερικών, καθώς και την πολύτιμη εμπειρία της απόλυτα επιτυχημένης παρουσίας στα κοινωνικά δίκτυα της ελληνικής προεδρίας του συμβουλίου της ΕΕ το 2014- με εμπλουτισμό του περιεχομένου του @GreeceMFA με φωτογραφικό υλικό, ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην άμεση ενημέρωση και αναρτήσεις όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά (κυρίως), τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ρωσικά, κ.α.

Στόχος της προσπάθειας ήταν η σταδιακά ολοένα και ευρύτερη αξιοποίηση των εργαλείων που προσφέρει η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία από την ελληνική διπλωματία για την ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας ως άξονα σταθερότητας και διεθνούς νομιμότητας για την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα, σε μία ιδιαίτερα ταραγμένη περιοχή και περίοδο, η προώθηση των ελληνικών θέσεων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, η συνδρομή του ΥΠΕΞ στην προβολή του ανεξάντλητου αναπτυξιακού, πολιτιστικού και τουριστικού δυναμικού της χώρας, καθώς και η έγκυρη, έγκαιρη και ακριβής ενημέρωση του ελληνικού και διεθνούς κοινού.

Με την Ελλάδα και την εξωτερική πολιτική της να συγκεντρώνουν πάνω τους το συνεχώς αυξανόμενο παγκόσμιο ενδιαφέρον, οι δυνατότητες διείσδυσης του μηνύματος της χώρας στα social media πολλαπλασιάζεται, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, τονίζοντας ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιδιώκει να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία στο έπακρο.

υπουργείο ΕξωτερικώνTwitterλογαριασμόςGreeceMFAHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα