Θετική ευρωπαϊκή βραδιά: Σημαντικές νίκες για Ολυμπιακό, Άρη ισοπαλία ελπίδας για ΠΑΟΚ!

Nίκες που δίνουν προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων πέτυχαν χθες βράδυ ο Ολυμπιακός και ο Άρης (με 1-0 εναντίον Γκένκ και Ντιναμό Κιέβου αντίστοιχα), ενώ και ο ΠΑΣΟΚ με τη λευκή ισοπαλία που απέσπασε στο Σπλιτ από την Χάιντουκ κράτησε ολοζώντανες τις ελπίδες του, καθώς όλα θα κριθούν σε

μία εβδομάδα στην Τούμπα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μία αξιοσημείωτη παρουσία στα προκριματικά για τη συμμετοχή στους ομίλους των τριών ευρωπαϊκών κυπέλλων, αν και όλα εξακολουθούν να επισκιάζονται από την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κάτι που φάνηκε αυτό το διήμερο, με αποκορύφωμα ίσως τη συμβολική ενέργεια του ποδοσφαιριστή του Άρη, Λουίς Πάλμα, ο οποίος πανηγύρισε το γκολ της νίκης κρατώντας μία φανέλα με το όνομα «Μιχάλης» και τον αριθμό «29», στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα.

Υπεροχή Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στο φετινό ευρωπαϊκό ντεμπούτο του να αιφνιδιάσει στο Καραϊσκάκη την αξιόμαχη βελγική Γκενκ και να πετύχει μία σπουδαία νίκη με το μοναδικό και νικητήριο γκολ να σημειώνεται μόλις 23’’ με την έναρξη του ματς, από τον Κώστα Φορτούνη.

Η ομάδα του Πειραιά διεκδικεί έτσι με μεγάλες πιθανότητες και ισχυρό προβάδισμα, έναντι των Βέλγων, τη συμμετοχή της στους ομίλους του EUROPA LEAGUE.

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ σε μια από τις πολλές φάσεις που δημιούργησαν στη συνέχεια, με κορυφαία το δοκάρι που είχε στο 75’ ο Μπιέλ. Αλλά και νωρίτερα στο 42’ με τον Μασούρα και στο 60’ με τον Καρβάλιο.

Πέρα από το σκορ, με βάση την εικόνα του αγώνα και τη δυναμική που δείχνει να έχει το νέο σύνολο του Μαρτίνεθ, ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει ισχυρό προβάδισμα στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στην «Γκενκ Αρένα».

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν το ντεμπούτο, που έκανε με τα ερυθρόλευκα (ως αλλαγές έστω) ο παλαιός παίκτης του Παναθηναϊκού Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Άρης με αυτοπεποίθηση, επιτέλους…

Νωρίτερα ο Άρης είχε καταφέρει να κάμψει την αντίσταση της πολύπειρης και άλλοτε πανίσχυρης Ντιναμό Κιέβου για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε πολύ καλή εμφάνιση, είχε τα ηνία του αγώνα και κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πάλμα στο 69ο λεπτό. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Φαμπιάνο, που αναδεικνύεται σε πρόσωπο των προκριματικών αγώνων, που δίνει ο Άρης αυτό το διάστημα, καθώς είχε πετύχει και γκολ με την Αραράτ στην προηγούμενη φάση.

Σημειωτέον ότι ο επαναληπτικός με την ουκρανική ομάδα θα διεξαχθεί στο ουδέτερο Βουκουρέστι την ερχόμενη Πέμπτη και ο Άρης μπορεί να νιώθει φαβορί με βάση και τη χθεσινή του εμφάνιση.

Ο ΠΑΟΚ κρατά την τύχη στα χέρια του

Με τη σειρά του ο ΠΑΟΚ, μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση στο Σπλιτ, κράτησε ακέραιες τις ελπίδες του να περάσει και το δεύτερο εμπόδιο στην προσπάθειά του να περάσει στους ομίλους του Europa Conference League.

Ο δικέφαλος του Βορρά έφυγε αλώβητος από μία σκληρή και καυτή έδρα, κρατώντας το 0-0 με την Χάιντουκ και όλα θα κριθούν πλέον την Πέμπτη στον επαναληπτικό της Τούμπας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επέδειξε άριστη αμυντική οργάνωση και παρότι δέχθηκε πίεση από την κροατική ομάδα, κράτησε μάλλον με ευκολία, ανέπαφη την εστία της. Προς τούτο χρειάστηκε και η συμβολή της τύχης, καθώς η Χάιντουκ είχε δύο δοκάρια με τον παλιό παίκτη της ΑΕΚ, Λιβάγια.

Στην 19η θέση της ΟΥΕΦΑ η Ελλάδα, σταθερά πάνω από Κροατία

Τα καλά αποτελέσματα των ομάδων μας στα προκριματικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, διατηρούν την Ελλάδα στην 19η θέση της σχετικής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ. Σταθερά πάνω από την Κροατία και την Πολωνία, που ακολουθούν.

Οι δύο νίκες και η ισοπαλία ενάντια σε Γκενκ, Ντιναμό Κιέβου και Χάιντουκ Σπλιτ, χθες βράδυ, έφεραν στη χώρα μας 500 βαθμούς.

Έτσι η Ελλάδα έχει αυτή την ώρα 21.725 βαθμούς, η Κροατία 21.525 και η Πολωνία, 21.250.

Εκκρεμεί η αναμέτρηση ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που αναβλήθηκε για μερικές ημέρες μετά την τραγωδία της Νέας Φιλαδέλφειας.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός – Γκενκ 1 – 0: Ο Φουρτούνης έδωσε προβάδισμα πρόκρισης με όμορφο γκολ στα 23”

Άρης – Ντινάμο Κιέβου 1-0: Τεράστια νίκη με Πάλμα στο «Βικελίδης»

UEFA: Ζητήσαμε λεπτομερή αναφορά από την ΕΛΑΣ για τα «φρικιαστικά» γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Keywords
Τυχαία Θέματα