Θεοδωράκης: Όσα κάνει η κυβέρνηση στην παιδεία θυμίζουν Βόρεια Κορέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φοβάμαι ότι κάποιοι στην κυβέρνηση προτιμούν να είναι πρώτοι στο χωριό, παρά δεύτεροι στην πόλη. Στο χωριό μιας χρεοκοπημένης χώρας και όχι στην πόλη μιας χώρας Ευρωπαϊκής».

Αυτή ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη όταν ρωτήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου της Κύπρου για το ενδεχόμενο να επιλέξει η κυβέρνηση την ρήξη με τους εταίρους.

«Ένα τμήμα του συστήματος ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την λογική ότι η Ευρώπη είναι εμπόδιο στην πολιτική τους καριέρα άρα “δεν πειράζει κι αν χρεοκοπήσουμε”» συμπλήρωσε

ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Όσο για τις αλλαγές στην παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

«Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην παιδεία είναι τραγικές. Προσπαθεί να κάνει αυτά που ίσως μόνο στην Βόρεια Κορέα γίνονται. Ο Υπουργός Παιδείας λέει ότι η αριστεία είναι ρετσινιά, ότι οι διεθνούς φήμης καθηγητές που ήρθαν να προσφέρουν εθελοντικά στα συμβούλια διοίκησης είναι αφελής. Κάποιος από αυτούς, με περισσότερα γαλόνια στους ώμους του απάντησε ότι “ναι, ίσως να είμαι αφελής αλλά αυτό που κάνω είναι το χρέος μου που προς την πατρίδα μου”. Φέρνουν πίσω τους αιώνιους φοιτητές. Οι διευθυντές των σχολείων θα εκλέγονται. Είναι αυτό δημοκρατικό; Τυφλή συνδικαλιστική δράση. Είπα στον κ. Τσίπρα ότι όσα λένε για την παιδεία είναι λάθος. Και μου απάντησε ως εξής: «Λογικά ακούγονται αυτά που μου λες. Να ξέρεις ότι δεν είναι τίποτα δεδομένο από αυτά που λεν οι υπουργοί. Όλα θα συζητηθούν». Και βέβαια τους είπαμε τις απόψεις μας που προφανώς τις πέταξαν στα σκουπίδια. Το ίδιο έκαναν και με όσους άλλους είπαν τις απόψεις τους. Και τελικά δεν ρώτησαν κανένα, “αποφασίσω και διατάζω”».

ΘεοδωράκηςΚύπροςπαιδείαΒόρεια Κορέα
Keywords
Τυχαία Θέματα