Θεοδωράκης: «Όχι» σε εκλογές - Θα ήταν «αυτοκτονικό για τη χώρα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας πως «οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν και νομίζω το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι ότι θα είναι μια τελευταία πράξη του δράματος».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA τόνισε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, υπογραμμίζοντας

ότι θα ήταν «αυτοκτονικό για τη χώρα» εάν ο κ. Τσίπρας επέλεγε και πάλι να προσφύγει στις κάλπες.
Ωστόσο, ο αρχηγός του Ποταμιού απέρριψε τη λύση μίας πρόχειρα συγκροτημένης οικουμενικής κυβέρνησης ή μίας «κυβέρνησης σούπα», όπου όλοι θα ικανοποιούνται με μία θέση. Στόχος είναι να έχουμε μία κυβέρνηση που θα μπορεί να «λύσει προβλήματα», είπε.

«Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πρέπει να λύσει το θέμα των αγροτών, πρέπει να λύσει το θέμα των προσφύγων, πρέπει να λύσει το θέμα της οικονομίας και κυρίως πρέπει να λύσει την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι δεν έχουμε κυβέρνηση», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει καταρρεύσει η ιστορία της. Δεν υπάρχει καμία συνοχή στην επιχειρηματολογία τους, σε αυτό που κάνουν, δεν μπορούν να πείσουν κανένα».

Παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι «δεν υπάρχει πια καμία κυβερνητική ιστορία που να συσπειρώνει τους 153, που να συσπειρώνει τον κόσμο της», ο τόνισε ότι «δεν πρέπει να καταρρεύσει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή».

Ο ίδιος εκτίμησε, πάντως, ότι το ασφαλιστικό θα περάσει από τη Βουλή: «Έχει 153 βουλευτές. Έχει μια άνετη κυβερνητική πλειοψηφία. Έχουν υπάρξει κυβερνήσεις με 151. Θα πρέπει να αποφασίσει μερικά πράγματα που υποσχέθηκε και στους εταίρους μας και τους Έλληνες».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Θεοδωράκης στάθηκε στο προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι οι διγλωσσία και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων έβλαψαν τη χώρα, ενώ αντίθετα ενίσχυσαν τη θέση κρατών όπως η ΠΓΔΜ και η Τουρκία.

Όταν «δεν κάνεις αυτά που έχεις συμφωνήσει τον Δεκέμβρη και τα κάνεις τον Φλεβάρη», απλά αναβαθμίζεις τον ρόλο άλλων χωρών, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι μέχρι πριν από λίγους μήνες ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος απέρριπτε το ενδεχόμενο κατασκευής Hotspots στα νησιά.

«Οι ηγέτες δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα. Προηγούνται των γεγονότων», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι οι αστοχίες και τα λάθη της Αθήνας μετατρέπουν την Ελλάδα «σιγά-σιγά σε φυλακή των μεταναστών και των προσφύγων».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι οι αγρότες «δεν θέλουν χαρίσματα» αλλά «βοήθεια για να μείνουν στο χωράφι», όμως διευκρίνισε ότι δεν χρειάζονται ακραίες κινητοποιήσεις για να περάσουν το μήνυμά τους.

Σταύρος Θεοδωράκηςεκλογέςοικουμενική κυβέρνησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα