Θεοδωράκης: Έχουμε αφήσει όλα τα λουλούδια να ανθίσουν... μέχρι το συνέδριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολλαπλά μηνύματα με … πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μία μέρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου του κόμματος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ fm επεσήμανε ότι: «Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί ούτε θα ενταχθεί σε άλλο κόμμα», ενώ σε ότι αφορά στους «αντιφρονούντες» είπε χαρακτηριστικά «Θέλουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, αλλά από τη Δευτέρα όποιος δεν σέβεται τις αποφάσεις του συνεδρίου δεν έχει θέση στο Ποτάμι».

Αναλυτικότερα

Για

τις δηλώσεις στελεχών του Ποταμιού

«Έχουμε απέχθεια προς τις πειθαρχικές διώξεις και έχουμε αφήσει όλα τα λουλούδια να ανθίσουν. Οπότε, καθένας λέει την άποψή του. Αύριο θα μιλήσει (στο συνέδριο) ο επικεφαλής, το Σάββατο όλα τα στελέχη του κινήματος και την Κυριακή θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, τόσο απλά και τόσο ποταμίσια. Δεν ξέρω τι έχει καθένας στο κεφάλι του, αλλά είναι σαφές ότι το Ποτάμι είναι ένα δημοκρατικό και συλλογικό κόμμα και από τη στιγμή που έχει ένα συνέδριο, μέχρι τη στιγμή που θα γίνει το συνέδριο, όλα μπορούν να ειπωθούν. Από την επόμενη μέρα του συνεδρίου, όλοι σέβονται τις αποφάσεις του συνεδρίου. Αλλιώς, δεν έχουν θέση στο Ποτάμι».

Για τα σενάρια απορρόφησης του Ποταμιού από άλλο κόμμα

"Θα κάνετε υπομονή 24 ώρες για τις λεπτομέρειες. Αλλά θα σας δώσω μια πρώτη απάντηση: το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί. Το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει, το Ποτάμι είναι ένας φορέας μεγάλων προτάσεων αλλαγής. Συμβαίνει κάθε μέρα: σε κάθε θέμα που προκύπτει για τη χώρα, το Ποτάμι βγαίνει και προτείνει μια λύση. Άρα, είναι χρήσιμο. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με τη συγκυρία, τα εμπόδια και τις ανάγκες της χώρας, εμείς θα συνεργαστούμε σε μικρές ή μεγάλες συνεργασίες. Με τις μικρές, εννοώ αυτές που μπορούν να γίνουν και αύριο στη Βουλή για να ψηφίσουμε κάτι και με τις μεγάλες να φτιάξουμε ένα μέτωπο για τα τρία, τέσσερα ή πέντε προβλήματα που θεωρούμε σημαντικά. Όλα αυτά, θα τα συζητήσει το συνέδριο. Αλλά εάν εννοείτε να ενταχθεί το Ποτάμι σε ένα άλλο κόμμα από τα υπάρχοντα, αυτό δεν θα γίνει".

Σταύρος ΘεοδωράκηςΣυνέδριο ΠοταμιούHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα