Θεοδωράκης: O Τσίπρας δεν πείθει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τις μεταρρυθμίσεις (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φοβάμαι ότι και αυτό το πρόγραμμα μπορεί να πάει στράφι. Αυτό που θα μας βγάλει από την κρίση είναι οι μεταρρυθμίσεις και εδώ είναι το ζήτημα εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει τη δυνατότητα να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να τους πείσει και δεν θα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις» επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού

Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξη του στο TVXS ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι στηρίζει «την επιλογή του Πρωθυπουργού να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και το ευρώ. Αυτό στηρίζουμε και αυτό ψηφίζουμε. Δεν στηρίζουμε την Κυβέρνηση και έχουμε πολλούς λόγους να μη την στηρίζουμε. Tα πρόσωπα που την απαρτίζουν δεν είναι αυτά που θέλουμε και δεν είναι πρόσωπα που μπορούν να βγάλουν την κοινωνία από την κρίση. Αντιθέτως, είναι πρόσωπα που βυθίζουν την κοινωνία σε κρίση» καταλήγει.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει πως «είναι απερισκεψία να σκέφτεσαι πως θα τακτοποιήσεις το κόμμα σου κάνοντας εκλογές, όταν είμαστε σε τέτοια δεινή θέση, στην οικονομία κυρίως» και προσθέτει με νόημα «να πληρώσουμε το εσωκομματικό πρόβλημά του ΣΥΡΙΖΑ. Να πάμε δηλαδή σε μία εκλογική μάχη για να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εσωκομματικές του διαφορές; Πριν έξι μήνες εκλέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και πήρε την εντολή να κυβερνήσει. Γιατί δεν το σέβονται στον ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή φτάσαμε, και εδώ είναι το παράλογο, εγώ που είμαι πολιτικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα να υπερασπίζομαι την ύπαρξή του».

Σχετικά με το αν θα συμμετείχε το Ποτάμι σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά λέγοντας πως το Ποτάμι «θα είναι πιο χρήσιμο στην αντιπολίτευση, ως αντιπολίτευση των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών» και διευκρινίζει «το Ποτάμι δεν θα μετείχε σε μια τέτοια κυβέρνηση γιατί η πρότασή του είναι λίγο πιο συνολική, δεν είναι δηλαδή του τύπου «πάρε δυο Υπουργεία Σταύρο». Χρειάζεται μια ομάδα δέκα ανθρώπων και δέκα στόχων. Ο Πρωθυπουργός δηλαδή λέει: αυτοί είναι οι στόχοι μου αυτή τη στιγμή, έχω αυτούς τους δέκα ανθρώπους και προχωράμε για να πετύχουμε τους στόχους. Δεν ρωτάμε τις συνιστώσες, δεν ρωτάμε το Ποτάμι, δεν ρωτάμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε βέβαια εντολή από τη Βουλή αλλά κάπως έτσι θα έπρεπε να πορευτεί ένα καινούργιο κυβερνητικό σχήμα».

Σε ότι αφορά στον κίνδυνο Grexit ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα και «γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί κάθε επόμενη κρίση, θα είναι πολύ μεγαλύτερη… κάποιοι είναι με το πιστόλι και μας περιμένουν στη γωνιά», ενώ δε διστάζει να μιλήσει και για δραχμοσυμμορία.

Λέει χαρακτηριστικά: «Θα σας πω μερικούς πρωταγωνιστές: πρώτον είναι κάποιοι φαλιρισμένοι Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω και περιμένουν να περάσουμε στη δραχμή για έρθουν να αγοράσουν κοψοχρονιά. Η άλλη είναι ο Σόιμπλε και η παρέα του, για άλλους λόγους όμως. Αυτοί θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα στην Ευρώπη ότι είμαστε σκληροί με τους Έλληνες και ότι όποιος δεν ακούει τη γερμανική εντολή θα πρέπει να φεύγει από το κάδρο.

Τέλος, υπάρχουν και κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα, καλοπροαίρετα θα πω αφού δεν τους βάζω ότι αναγκαστικά στην κατηγορία των πληρωμένων, που λένε ότι «μήπως θα είναι καλύτερη η δραχμούλα» καταλήγει.

Το ΠοτάμιΣ.ΘεοδωράκηςεκλογέςGrexitδραχμοσυμμορίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα