Θέμα Δεδηλωμένης έθεσε το ΠΑΣΟΚ!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η καταψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια από τους ΑΝΕΛ έδωσε... «πάτημα» στο ΠΑΣΟΚ που το χρησιμοποίησε με αυθαίρετο τρόπο και έθεσε θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση... ερμηνεύοντας με τον δικό του τρόπο την στάση του μικρότερου από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους.

Το ΠΑΣΟΚ, που υπερψηφίζει το συγκεκριμένο

νομοθέτημα, υποστήριξε μέσω του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι «δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνοντας αυτή την κυβέρνηση που δεν τον στηρίζει, να βασίζεται σε ψήφους κομμάτων που δεν είναι στην κυβέρνηση».

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σημείωσε ακόμη ότι «δεν είναι ηθικό, δεν είναι πολιτικό, δεν μπορεί να περνάνε νομοσχέδια με παράταιρες συμπράξεις. Και... βροντοφώναξε, κλείνοντας την ομιλια του, ότι το ΠΑΣΟΚ λέει «”Ναι” στο νομοσχέδιο, “όχι” στη δεδηλωμένη».

Ο προεδρεύων εκείνη την στιγμή Νικήτας Κακλαμάνης σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σημείωσε πως «δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης επί της αρχής νομοσχεδίου», ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

«Δεν υπάρχουν ανάμεσά μας κόμματα περιορισμένης ευθύνης ούτε αλά καρτ. Δεν υπάρχει κανέναν θέμα να μην περάσει με πλειοψηφία και μάλιστα άνετη αυτό το νομοσχέδιο. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να υπαναχωρήσει να το καταθέτει στη συζήτηση και δεν υπάρχει κανένα λόγος να τίθεται θέμα περί δεδηλωμένης», απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Νίκος Βούτσης, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση να είναι όμηρος τακτικών επιλογών κομμάτων και δεν αναφέρομαι στους ΑΝΕΛ»...

ΠΑΣΟΚδεδηλωμένηΓρηγοράκοςΒουλήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα