Θάνατος αστυνομικού από φωτοβολίδα – «Ήταν θέμα χρόνου» λένε από το νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης ο οποίος είχε τραυματίστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα σε κεντρική αρτηρία του αριστερού του ποδιού, κατα τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις 7 Δεκεμβρίου σε κρίσιμη κατάσταση,

καθώς είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αιμορραγικό σοκ και σε κωματώδη κατάσταση.

Είχε υποβληθεί σε τρία χειρουργεία, εκ των όποιων το ένα ήταν ο ακρωτηριασμός του αριστερού του ποδιού που είχε βληθεί από τη ναυτική φωτοβολίδα, καθώς αντιμετώπιζε μεγάλο κίνδυνο σηψαιμίας.

«Δεν υπάρχει επιστροφή»

Οι γιατροί έκαναν τιτάνια προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο οι πιθανότητες ήταν μηδαμινές από την πρώτη στιγμή. Σύμφωνα με ιατρικούς κύκλους το πρόβλημα εστιαζόταν στον εγκέφαλο γιατί είχε μείνει περισσότερο από 10 λεπτά χωρίς οξυγόνο λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας από το μεγάλο τραύμα στο αριστερό πόδι του αλλά και της ανακοπής καρδιάς που υπέστη: «Είχε υποστεί εκτεταμένη εγκεφαλική βλάβη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δυστυχώς, δεν υπάρχει επιστροφή» είπαν στο topontiki.gr ιατρικές πηγές από το νοσοκομείο.

Ο άτυχος αστυνομικός όλο αυτό το διάστημα παρέμενε στην εντατική διασωληνωμένος, υποστηριζόταν με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση.

«Όσο η καρδιά και οι πνεύμονες λειτουργούσαν οι γιατροί έπρεπε να συνεχίσουν να τον υποστηρίζουν μηχανικά ωστόσο η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη» είπαν έγκυρες ιατρικές πηγές στο topontiki.gr.

Σήμερα στις 12.34 η καρδιά του έπαψε να ανταποκρίνεται και ο άτυχος 31χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν : « Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, κατέληξε έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ.»

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θύματος εξέφρασαν μέσω social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου.

Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές…

— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) December 27, 2023

Ο 31χρονος Γιώργος, αστυνομικός, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή.
Τον είχα επισκεφθεί στο νοσοκομείο, ελπίζαμε τότε όλοι σε ένα θαύμα.
Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του.

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) December 27, 2023

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Διέκοψαν ξανά τα φάρμακα της καταστολής στην 17χρονη – Ώρες αγωνίας για την οικογένειά της

Πλημμυροπαθείς: Έως 12 Ιανουαρίου οι αιτήσεις πρώτης αρωγής

Βασίλης Καρράς: Απαντά στους επικριτές του ο μητροπολίτης που ανέβασε φωτογραφία του τραγουδιστή από το νοσοκομείο (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θάνατος, – Ήταν,thanatos, – itan