Τέταρτη η Νόρα Δράκου στα 50μ. ύπτιο με πανελλήνιο ρεκόρ

ΑΘΛΗΤΙΚA

Παρά το γεγονός ότι βελτίωσε κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, η Νόρα Δράκου δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των 50μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Λονδίνου. Η Πατρινή αθλήτρια τερμάτισε τέταρτη στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 28.00, ενώ 40 λεπτά αργότερα έκανε ακόμη μία εξαιρετική κούρσα στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο και με 25.06 πήρε την πρόκριση για ακόμη έναν τελικό.

Κατά μία

έννοια, η Νόρα Δράκου είναι άτυχη. Συνήθως στις Ολυμπιακές χρονιές (όπως η φετινή), τα μη Ολυμπιακά αγωνίσματα σαν τα 50μ. ύπτιο έχουν μικρότερο ανταγωνισμό. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι τρεις πρώτες του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν παρούσες στο Λονδίνο και έκαναν ξανά... κατάληψη στο βάθρο. Νικήτρια, όπως το 2014 στο Βερολίνο, ήταν η Βρετανή Φραντσέσκα Χάλσαλ με 27.57 (ρεκόρ αγώνων), δεύτερη η Δανή Μίε Νίλσεν με 27.77 και τρίτη η Βρετανή Τζόρτζια Ντέιβις με 27.87. Η Δράκου κατέβηκε στα 28.00, βελτίωσε το 28.01 που είχε σημειώσει πέρυσι (5 Αυγούστου 2015) στο Παγκόσμιο του Καζάν, αλλά έμεινε με την πικρή γεύση της τέταρτης θέσης,

Από μία άλλη άποψη βέβαια, αυτό που πέτυχε σήμερα η 24χρονη πρωταθλήτρια είναι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Μέσα σε 45 λεπτά έδωσε μία τιτάνια μάχη για ένα μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο και εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό των 50μ. ελεύθερο, καθώς πήρε την έβδομη θέση των ημιτελικών με 25.06, "αγγίζοντας" μάλιστα το ατομικό της ρεκόρ (25.05 από το 2012). Φυσικό κι επόμενο τα συναισθήματά της να είναι λίγο μπερδεμένα μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών της. «Το ήθελα πολύ το μετάλλιο. Το ήθελα και πιστεύω ότι μπορούσα. Ήμουν λίγο άτυχη, ήταν πολύ γρήγορος τελικός. Γενικά έχω μία σταθερότητα σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, είμαι μέσα στους τελικούς, αλλά μου λείπει το μετάλλιο. Αυτό μόνο με στενοχώρησε», δήλωσε η Δράκου, προσπαθώντας ακόμη να ελέγξει τα συναισθήματά της.

«Έκανα ό,τι μπορούσα, ίσως μπορούσα να πάω στο 27.90-27.95, αλλά ούτε αυτό θα μου έδινε μετάλλιο. Για την πίεση που είχα και όλα αυτά που ένιωθα πριν την κούρσα, νομίζω ότι ήταν πολύ καλό”, πρόσθεσε η αθλήτρια του Άκη Οικονόμου, διευκρινίζοντας ότι “... δεν αγχώθηκα τόσο, όσο αισθανόμουν μια ανυπομονησία να τερματίσω μέσα στην τριάδα. Επειδή γενικά τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων είναι λίγο πιο εύκολα, πίστευα ότι αυτή ήταν η ευκαιρία μου».

Τη στιγμή που έλεγε αυτά τα λόγια, οριστικοποιήθηκε η πρόκρισή της στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, με τη διεξαγωγή και της δεύτερης ημιτελικής σειράς. «Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι ευχαριστημένη ή στενοχωρημένη. Πάντα προσπαθώ στους μεγάλους αγώνες, πάντα θέλω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Το καλύτερό μου αυτή τη φορά δεν ήταν το μετάλλιο, δεν πειράζει, κάποτε θα μου το δώσει κι αυτό ο Θεός», κατέληξε η Δράκου.

Στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, που θα γίνει αύριο στις 18:02, πέρασαν ακόμη οι Φραντσέσκα Χάλσαλ (Μ.Βρετανία, 24.21), Ρανόμι Κρομοβιτζότζο (Ολλανδία, 24.37), Άννα Σανταμάν (Γαλλία, 24.83), Ζανέτ Ότεσεν (Δανία, 24.93), Γιούλια Χιτράγια (Ουκρανία, 25.05), Τερέζ Αλσχάμαρ (Σουηδία, 25.05) και Σίλβια Ντι Πιέτρο (Ιταλία, 25.09).

Νόρα ΔράκουκολύμβησηΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησηςπανελλήνιο ρεκόρHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα