Τέλος ο Σάντος από την Εθνική Πορτογαλίας – Φαβορί για τη θέση του ο Μουρίνιο

Ο Φερνάντο Σάντος αποτελεί και επίσημα παρελθόν για την Πορτογαλία έπειτα από 8 χρόνια παρουσίας στον πάγκο της.

Ο Φερνάντο Σάντος αποχώρησε κοινή συναινέσει από τον πάγκο της Πορτογαλίας μετά και τον αποκλεισμό της ομάδας του από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κατά την πολυετή παρουσία του στην τεχνική ηγεσία, ο πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδος οδήγησε την Πορτογαλία στους πρώτους τίτλους της ιστορίας της, αρχής γενομένης με το Euro του 2016 προτού ακολουθήσει η κατάκτηση του Nations League πίσω στο 2019.

Αποχωρεί ως ρέκορντμαν τόσο σε εμφανίσεις

(109), όσο και σε νίκες με την εθνική ομάδα (67), την ίδια στιγμή που μέτρησε τις περισσότερες ισοπαλίες (23) αλλά και τις περισσότερες ήττες (19) από όλους τους προκατόχους του στον πάγκο.

Σύμφωνα με τα εγχώρια Μέσα, φαβορί προς το παρόν θεωρείται ο Ζοσέ Μουρίνιο που έχει λάβει πρόταση να διευθύνει παράλληλα την Πορτογαλία και τη Ρόμα.

Η ΕΠΟ σκέφτεται να προσλάβει τον Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας, μια εξέλιξη, ωστόσο, που αφορά ενδεχομένως και την Ελλάδα.

Και αυτό, διότι ο έγκυρος Πορτογάλος δημοσιογράφος Πέδρο Σεπούλβεδα έριξε «βόμβα», τονίζοντας ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «η ΕΠΟ σκέφτεται να απολύσει τον Γκουστάβο Πογιέτ για να ξαναφέρει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας τον Φερνάντο Σάντος».

Συγκεκριμένα, γράφει ο Σεπούλβεδα στον λογαριασμό του στο Twitter: «Αποκλειστικό. Η Εθνική Ελλάδας εξετάζει την απόλυση του Γκουστάβο Πογιέτ για να προσλάβει τον Φερνάντο Σάντος. Ο νυν προπονητής της Ελλάδας έχει συμβόλαιο μόνο μέχρι το 2023 και η ιδέα είναι ο Φερνάντο Σάντος να καθοδηγήσει την Εθνική Ελλάδας στο Euro 2024».

Exclusivo. A seleção da Grécia pondera despedir Gustavo Poyet para contratar Fernando Santos. O atual selecionador da Grécia só tem contrato até 2023 e a ideia passa por Fernando Santos orientar a seleção grega no Euro 2024. pic.twitter.com/OoPEL6VKSO

Pedro Sepúlveda (@pedromsepulveda) December 15, 2022

Διαβάστε επίσης:

Βαλένθια – Παναθηναϊκός 94-91: Λύγισαν στην παράταση οι πράσινοι

Κύπελλο Ελλάδας: Έκλεισε θέση για τους «8» ο Παναθηναϊκός – Επικράτησε με 3-0 του Βόλου (Video)

Μουντιάλ 2022: Ο Μέσι αποκάλυψε πώς νίκησε τον Λιβάκοβιτς στη διαδικασία των πέναλτι

Keywords
Τυχαία Θέματα