Τάρτες Μπουγάτσας

Cucina povera

Η σε όλους αγαπημένη μπουγάτσα, γίνεται σε ατομικές μικρές τάρτες, τις οποίες μπορούμε να προσφέρουμε σε ένα πάρτι, να τις πάμε κέρασμα ή να τις απολαύσουμε σε μια απογευματινή λιγούρα.

1 φύλλο σφολιάτας

1 αυγό

2 κρόκους αυγών

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 ¾ φλιτζάνι φρέσκο γάλα

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε

το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας στη μέση και τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο. Τυλίγουμε τα φύλλα από την πιο μικρή πλευρά τους, σε σφιχτό ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε 12 ίσα κομμάτια.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί για μάφιν 12 θέσεων. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ξετυλίγουμε ένα κομμάτι σφολιάτας και το τυλίγουμε ξανά αυτή τη φορά σε δίσκο.

Μεταφέρουμε τη σφολιάτα στο ταψί, στην εσοχή του και πιέζοντας με τα δάχτυλά μας καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαινά της εσοχής.

Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας.

Γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα μπουγάτσας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε απ’ το φούρνο και τις αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

τάρτεςμπουγάτσασυνταγέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα