Ταραχές και εκκενώσεις σε δεκάδες εμπορικά κέντρα των ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Η «τρομο-φοβία» που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη σε συνάρτηση με την ταχύτατη μετάδοση ειδήσεων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ήταν ο κύριος λόγος που μια πλειάδα ατυχών περιστατικών σε αμερικανικά εμπορικά κέντρα οδήγησαν στην εκκένωση τους από τις αρχές. Αναλυτικότερα σύμφωνα με αναφορές της Αστυνομίας εκκενώθηκαν εμπορικά κέντρα σε Elizabeth, Ν.Ι., Fayetteville, N.C., East Garden City, Ν.Υ, Aurora, Colo, Tempe, Αριζόνα, Beachwood Place στο Κλίβελαντ και στο Μέμφις.

Περίπου

10 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο εμπορικό κέντρο Jersey Gardens την Κυριακή το βράδυ, όπως ανέφερε σε tweet του ο Δήμαρχος Chris Bollwage.

Οι τραυματισμοί οφείλονται από πανικό που προκάλεσαν ψευδείς αναφορές για πυροβολισμούς, ωστόσο οι θόρυβοι που ακούστηκαν οφείλονται στην πτώση καρέκλας που έπεσε με δύναμη στο έδαφος.

Δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν την άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών αρχών, οι οποίες εκκένωσαν το εμπορικό κέντρο.

Στο Tennessee και στο Memphis η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα, ενώ ένα άτομο ακόμα βρίσκεται υπό κράτηση κρατούνται ένα όγδοο υπό κράτηση καθώς προκάλεσαν ταραχές προκειμένου έτσι ώστε να προκαλέσουν το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων.

Τα δύο περιστατικά ήταν παρόμοια με αυτά που συνέβησαν και σε άλλα εμπορικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ωστόσο η αστυνομία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει οποιοδήποτε είδος της συντονισμένης προσπάθειας.

Ψευδείς αναφορές για πυροβολισμούς προκάλεσαν πανικό σε ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο στην Ανατολική Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άτομα.

Στο Κλίβελαντ οι ταραχές που ξέσπασαν μεταξύ των πελατών ενός εμπορικού κέντρου οδήγησαν στην επέμβαση της Αστυνομίας και στο κλείσιμό του νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης η Αστυνομία χρεiάστηκε να κάνει χρήση σπρέι πιπεριού προκειμένου να διαλύσει το πλήθος. Ένας άντρας και ένας αστυνομικός λάβει ιατρική περίθαλψη μετά την έκθεση στον σπρέι πιπεριού, ανέφερε η εφημερίδα.

εμπορικά κέντραΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα