Τάκης Γιαννέτος: Θα βάλω γραβάτα στον Τσίπρα

ΕΛΛAΔΑ

Μπλέιζερ, ριγέ πουκάμισο και ίσως γραβάτα -αν όλα πάνε καλά στο Eurogroup- θα φορέσει ο πρωθυπουργός φέτος το καλοκαίρι σύμφωνα με τον άνθρωπο που ράβει τα κουστούμια του και είναι υπεύθυνος για το ποσετάκι στο πέτο του, το οποίο έγινε θέμα συζήτησης ακόμη κι από τα διεθνή ΜΜΕ μετά την πρώτη του παρουσία σε Σύνοδο Κορυφής, πέρσι τον χειμώνα.

Η άρνηση του πρωθυπουργού να εμφανιστεί με γραβάτα είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως τότε από τον

Τύπο, ενώ οι ομόλογοί του συχνά έκαναν χιούμορ με αυτό, καθώς είναι ίσως ο πρώτος αρχηγός κράτους που δεν φοράει γραβάτα σε επίσημες συναντήσεις.

Το στοίχημα και η γραβάτα

«Το βάζω σαν στοίχημα πως θα φορέσω γραβάτα όταν θα διευθετήσω το χρέος» είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας στις 24 Ιανουαρίου του 2015, παραμονές των εκλογών. Και δεδομένου ότι όλοι στο Μαξίμου θεωρούν πως το αποτέλεσμα του Eurogroup στις 24 του μηνός θα είναι θετικό, πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός, τηρώντας το λόγο του θα βάλει τη γραβάτα που έγινε θέμα συζήτησης ακόμη και μεταξύ των αρχηγών των ξένων κρατών.

Μάλιστα, μετά το πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Άμυνας και εταίρος του, Πάνος Καμμένος, δώρισε στον Αλ. Τσίπρα δύο γραβάτες, μία σε χρώμα κοραλλί και μια πολύχρωμη. Γραβάτα του είχε δωρίσει και ο Ματέο Ρέντσι και γνωστό είναι ακόμη το περιστατικό με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που είχε προσπαθήσει να του βάλει γραβάτα πέρσι, στις 22 Μαΐου, στη Σύνοδο Κορυφής τη Ρίγα.

Έναν χρόνο μετά, όλοι περιμένουν να δουν αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει το στοίχημα, διότι, αν δεν φορέσει τη γραβάτα, όπως έχει πει, είναι σίγουρο πως θα σφίξει και άλλο η θηλιά γύρω από τον λαιμό του ελληνικού λαού.

Τάκης Γιαννέτος: Θα είναι μονόχρωμη

Το «Secret» επικοινώνησε με τον ράφτη του πρωθυπουργού προκειμένου να μάθει αν όντως υπάρχει το ενδεχόμενο να βάλει γραβάτα και η απάντηση ήταν θετική: «Οντως, ο κύριος Τσίπρας είχε πει δημόσια πως θα φορέσει γραβάτα και ήδη έχω στο νου μου κάποιες προτάσεις. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και έτσι -πάνω, κάτω- ξέρω τι θα του προτείνω. Σίγουρα θα είναι μονόχρωμη. Φέτος είναι στη μόδα οι στενές γραβάτες, οπότε δεν αποκλείεται να τον δείτε να φοράει μια κομψή στενή, μπλε χρώματος».

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΤσίπραςγραβάταEurogroupΤάκης ΓιαννέτοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα