Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 22-05-2015

MEDIA

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ψυχώ με Βαρουφάκη

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο χρόνος του Γιάνη Βαρουφάκη στην (ηλεκτρική) καρέκλα του υπουργού Οικονομικών τελειώνει και η αντίστροφη μέτρηση έχει επιταχυνθεί μετά το δημοσίευμα των «New York Times» που τον εμφάνισε να ομολογεί ότι είχε μαγνητοφωνήσει την πολύκροτη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, αλλά δεν θα τη δημοσιοποιήσει για λόγους εμπιστευτικότητας!».

ΕΘΝΟΣ: Συναγερμός για τα «κόκκινα» Ταμεία

Η εφημερίδα σημειώνει: «σε αναζήτηση ρευστού για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους βρίσκονται τα Ταμεία. Η μαύρη τρύπα στους φορείς κύριας ασφάλισης υπολογίζεται φέτος στα 2 δισ. ευρώ. Ανάγκες 900 εκατ. έχουν επικουρικά, μετοχικά και ταμεία πρόνοιας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Άγνωστη δύναμη» τρομοκρατεί την Τουρκία!

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «δύο περίπου χρόνια μετά την εμφάνιση πάνω από την Τουρκία, ενός «περίεργου» αεροσκάφους με το διακριτικό «διπλό Ε» πάνω του, τα «παράξενα» δυστυχήματα που πλήττουν την τουρκική πολεμική αεροπορία συνεχίζονται!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ψάχνουν συμφωνία αλλά με ακριβότερο… ΦΠΑ

Η εφημερίδα γράφει ότι: «διαβουλεύσεις Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ για πολιτική λύση, που απορρίπτει ο… Σόιμπλε. Σενάριο για τετράμηνη παράταση Μνημονίου με νέα μέτρα. Εισήγηση-βόμβα από τους «θεσμούς» για δύο συντελεστές ΦΠΑ 11% ΚΑΙ 23%, η κυβέρνηση αντιπροτείνει 7%, 14% και 23%».

ΕΣΤΙΑ: Η αβεβαιότης παραλύει τα πάντα

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η παράτασις, επί μερικούς μήνες, του τρέχοντος οικονομικού προγράμματος και η καταβολή από τους Ευρωπαίους κάποιων δις για να αποφευχθεί η πτώχευσις της χώρας εντός του θέρους, δεν αποτελεί λύση».

Η ΑΥΓΗ: Κοινή βούληση για συμφωνία… … με άγνωστο «Χ» το ΔΝΤ

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «κοινή βούληση να ολοκληρωθεί σύντομα επιτυχώς η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους τρεις θεσμούς-δανειστές (Κομισιόν – ΕΚΤ – ΔΝΤ) και μάλιστα να επιτευχθεί μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα για τη χώρα μας, επέδειξαν ο Αλ. Τσίπρας, η Αν. Μέρκελ και ο Φρ. Ολάντ κατά τη χθεσινή συνάντησή τους (διάρκειας 2,5 ωρών) στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στη Ρίγα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Εμπόδιο στη λύση το ΔΝΤ

Η εφημερίδα γράφει ότι: «φαίνεται πως υπήρξαν βήματα προόδου στη χθεσινή τριμερή Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, αλλά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης τα χρέη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθεί να είναι το μεγάλο αγκάθι».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βρείτε τα με τους τρεις θεσμούς

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «στην «επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος» που συνεπάγεται συμφωνία και με τους τρεις θεσμούς στις Βρυξέλλες (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και αξιολόγηση, εστιάστηκε η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στη Ρίγα».

Ο ΛΟΓΟΣ: Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότερο και οι φτωχοί φτωχότεροι

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «οι ανισότητες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ στις περισσότερες από τις χώρες του ΟΟΣΑ και παραμένουν ακόμη μεγαλύτερες σε πολλές αναδυόμενες οικονομίες, σύμφωνα με έκθεση του οργανισμού που δημοσιεύτηκε χθες και αποκαλύπτει ιδιαίτερα το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η διαπραγμάτευση φέρνει νέα μέτρα

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «σε τοπίο «κινούμενης άμμου», που κινδυνεύει να ρουφήξει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τις συντάξεις, έχει μετατραπεί η Κοινωνική Ασφάλιση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου με τους δανειστές».

ΤΑ ΝΕΑ: Χώρα χωρίς ανταλλακτικά

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στο συνεργείο και μάλιστα επ’ αόριστον βρίσκεται ο στόλος των δημόσιων αυτοκινήτων πρώτης ανάγκης, ελλείψει κονδυλίων είτε για την αγορά ανταλλακτικών είτε για την οριστική απόσυρση και αντικατάστασή τους με νέα».

KONTRA NEWS: Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων για συμφωνία

Η εφημερίδα γράφει ότι «η αποφασιστική στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκαμψε τις αντιστάσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, δρομολογώντας εξελίξεις στην κατεύθυνση μιας έντιμης συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σενάρια για λύση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο για την επίτευξη συμφωνίας. Δανειστές και Ελλάδα συμφωνούν επί του παρόντος ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κίνδυνος νέας παράτασης της οικονομικής ασφυξίας

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με την προσδοκία να καταλήξουν σε ένα χρονοδιάγραμμα, ώστε έως το τέλος του μηνός να έχει επέλθει συμφωνία και να έχει γίνει το Eurogroup που θα επικυρώσει, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ».

εφημερίδεςπρωτοσέλιδαΤύποςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα