Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 12-02-2016

MEDIA

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μυστήριο στο σκοτάδι του Αιγαίου!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τραγικές συμπτώσεις που θυμίζουν Ίμια και πολλά αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από τη νέα τραγωδία στο Αιγαίο, η οποία βύθισε στο πένθος της Ένοπλες Δυνάμεις. Τρία έμπειρα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού έπεσαν στο καθήκον, στην προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».

ΕΘΝΟΣ: «Ο ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο»

Η

εφημερίδα σημειώνει: «είκοσι χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων επαναλαμβάνεται η ίδια τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια άσκησης ανακατάληψης της νήσου Κινάρου που βρίσκεται ανάμεσα σε Νάξο και Αμοργό».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τραγωδία και ένταση στο Αιγαίο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στο μικροσκόπιο τα αίτια συντριβής του Agusta Bell στη νήσο Κίναρο. Η Τουρκία αμφισβήτησε τη δικαιοδοσία της Ελλάδας για τη διαδικασία έρευνας και διάσωσης. Τα παιχνίδια της μοίρας για τους ήρωες αξιωματικούς Ελευθέριο Ευαγγέλου, Κωνσταντίνο Πανανά, Αναστάσιο Τουλίτση»

ΕΣΤΙΑ: «Νέα Ίμια επιδιώκει η Τουρκία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η τουρκική προκλητικότης εξεδιπλώθη για μίαν ακόμη φορά στο Αιγαίο. Η Άγκυρα δεν εσεβάσθη τους νεκρούς Έλληνες αξιωματικούς και επανέλαβε στην πράξη τις διεκδικήσεις της για έλεγχο του θαλασσίου και εναερίου χώρου, ανατολικώς του 25ου μεσημβρινού».

Η ΑΥΓΗ: "Συνήγοροι της διαπλοκής"

Σύμφωνα με την εφημερίδα : "οι ομιλητές της αντιπολίτευσης ξεπέρασαν σε υπερασπιστικό πάθος και τους δικηγόρους που θα ήθελαν οι καναλάρχες για να μην αλλάξει τίποτα, αφού ναρκοθέτησαν συστηματικά τη δημιουργία του ΕΣΡ για να προκαλέσουν θέμα αντισυνταγματικότητας. Ηχηρή απουσία Καραμανλή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Νατοϊκή τάφρος στο Αιγαίο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το ΝΑΤΟ αποφάσισε την αποστολή «χωρίς καθυστέρηση» ισχυρής ναυτικής δύναμης με σκοπό την παρακολούθηση των προσφυγικών κυμάτων που προέρχονται από την Τουρκία και την αντιμετώπιση των διακινητών. Ωστόσο, δημιουργούνται σημαντικές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αναγκαία η περικοπή συντάξεων, λέει το ΔΝΤ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η μείωση των συντάξεων και η λήψη μέτρων συνολικού ύψους 8-9 δισ. ευρώ έως το 2018 είναι αναγκαίες για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος, τονίζει ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κάλεσμα σε μαχητική κλιμάκωση με αιχμή το Ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η σύσκεψη έγινε μετά από κάλεσμα που απήυθυναν οκτώ Ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων, με θέμα την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Αδιέξοδη πόλωση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σκηνικό αδιέξοδης πόλωσης που δυσκολεύει τα επόμενα βήματα της χώρας ανέδειξε η συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς η κυβέρνηση επιχείρησε να προβάλει το θέμα ως μείζονα πολιτική παρέμβαση, μη αποδεχόμενη το παραμικρό επιχείρημα της αντιπολίτευσης».

KONTRA NEWS: «Δεν θα γίνει η Ελλάδα μπανανία των νταβατζήδων»

Η εφημερίδα γράφει ότι «είκοσι επτά χρόνια παρανομίας, συναλλαγής, βρόμικης διαπλοκής και λεηλασίας δημοσίου χρήματος τελείωσαν οριστικά με τη χθεσινή ιστορική απόφαση της Βουλής να χτυπήσει στη ρίζα της τη μαφία των νταβατζήδων».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ρίχνουν γέφυρες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «θετικά μηνύματα στην Αθήνα για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, αλλά και συστάσεις για περαιτέρω δουλειά και λήψη μέτρων, ώστε να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, έστειλε χθες το Eurogroup».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «ΔΝΤ: Βόμβα 9 δισ. ευρώ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δραματική τροπή προσλαμβάνει η διαπραγμάτευση κυβέρνησης και θεσμών μετά τους «κεραυνούς» που εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, καθώς θεωρεί πως η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μέτρα ύψους 8-9 δισ. ευρώ, μέχρι το 2019».

εφημερίδεςπρωτοσέλιδα εφημερίδωνπρωτοσέλιδαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα